zor günler....

Maalesef her zaman güllük gülistanlık olmuyor.zor günler ve gecelerde oluyor. Tatil dönüşlerimiz çınarın hastalanma ve uyum sağlama süreçlerinden dolayı zor geçiyor.

Hani derler ya bir yere gidince huyu suyu değişir doğru sanırım. Bana çok alıştığından yapışık haldeyiz. Kreşe bırakırken çok ağlıyor gitmek istemiyor.
Bende artık bir yere gitmek istemiyorum. Çocukla gezmenin zorlukları var tabii. En iyisi alıştığı düzeni bozmamak ve dizini kırıp oturmak.
Birde çok önemli bir sorunumuz daha var. Oda kakamızı tutmamız. Kakası geliyor fakat acıyor acıyor deyip ağlayıp geri çekiyor. Çok üzülüyorum. Çocuğunuzun acıyor deyip çaresizce size sarılması, ağlaması çok kötü. Elinizden bir şey gelmemeside. Ona olabildiğince destek olup korkma, acımayacak desek de fayda etmiyor. Suya oturtuyorum daha rahat yapabilsin diye ama nafile. Zaten bu aralar sık sık suya oturtmaktan da üşüttü biraz. Kabızlık sorunumuz hep vardı ama bu tutma olayı yeni çıktı. O kadar ilaç kullanmamıza rağmen geçmedi sorunumuz. Geçen hafta 4-5 gün yapmayınca ve huzursuz olduğunuda görünce doktor amcası lavman yaptı. Gerçi onları yapmak da çok zor. Fitili içinde tutmuyor lavmanıda. Acıyor deyip durmuyor ve hiç işe yaramıyorlar tabii.
Bu çınarın doğduğundan beri bitmeyen sıkıntısı. Doktora gittik kaç kere ilaçlar kullandık her şeyi denedik. Şimdi ne yapmalıyız diye düşünüyorum???
Kabızlığın en büyük nedenlerden birinin beslenme olduğuna inanıyorum. Ama bu konuda da çaresizim. Çınar sevmediği şeyleri yemiyor. Çok seçici. Mesela lifli posalı şeyler vermeye çalışıyorum. Kayısı hoşafı falan yapıyorum ama asla almıyor. Geçen sene inciri çok sevmişti ve çok yemişti. Bu sene ağzına sürmedi. İncir bağırsaklara iyi gelir diye çok istiyorum ama yemiyor. Çok kararlı. onun için farklı ve sağlıklı yemekler yapıyorum. o kadar uğraş yap emek harca o yüzüne bile bakmıyor.
Ayrıca ilacının tadını sevmediyse onu da içiremiyoruz. Ölse içmiyor. Zorla denersek hepsini geri çıkartıyor. Bugünlerde bir derdimizde bu. İlaç içirmek eziyet gibi. Bizi çileden çıkartıyor çok yoruyor. Delikli emzikten tutunda, sevdiği ilaçlarla karıştırarak vermeyi dahil her şeyi denedim.
Çınara zorla bir şey yaptırmak mümkün değil. Doğduğunda belliydi zaten. emmedi, istemedi ve bitti. Aylarca uğraşmıştım. Bıkmadan usanmadan denemiştim o da ağlayarak her defasında hayır demişti. Bizim hikayelerimiz genelde böyle. İstemiyor yapmıyor ve bitiyor. Kararlıyız yani.
Tabii bize düşen yapmamız gerekenleri farklı hangi yöntemlerle denesek de başarılı olsak?????? Bugün yakınma günümdeyim. Sanırım bende hasta olduğum ve yorulduğum için. Yardımlarınızı bekliyorum.

3 yorum

  1. Sofra yemeklerinize "Keten Tohumu" kullanın. Kabızlık ilaçları bağışıklık sistemi tarafından çabuk kabullenilir.

    Bu nedenle kabızlık ilaçlarının sık kullanımından kaçının " Bir dönem sonra işe yaramaz" bu süre kiminde 3 gündür kiminde 1 ay.

    Direk olarak ilaç v.b. dış etkenleri çocugunuza vermeyin.
    Aktar'ları kullanın doğal bitkileri deneyin.
    Oyunla karışımlar şekinde verin.
    gerçek zeytin yagı ile yemek yapmaya çalışın. En önemlisi yemek için çoçugu zorlamayın. Mutlaka yiyecektir. Endişelenmeyin sakin olun. En önemlisi iyi bir izleyici olun.

    YanıtlaSil
  2. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben yiyeceklerini okula kendim yapıp veriyorum,orada yiyor.Kayısı,erik,incir püresi(tel süzgeten geçirip) Eceyi rahatlatıyor .
    Denemeni tavsiye ederim. Birde balkabağı,kabak,bamya,kereviz haşlayıp çorba gibi süzgeçten geçirip buzdolabı kalıplarına koyuyorum,donduruyorum. En sevdiği çorbanın içine 2 küp koyuyorum.
    İlaçla ilgili bizde aynı durumdayız haftasonu geldi kabusum geldi resmen.Nasıl içiricez bilmiyorum.
    Hepimize kolaylıklar diliyorum.
    Dilek

    YanıtlaSil
  3. sebzeleri karıştırıp saklayıp en sevdiği çorbanın içine koymak çok iyi bir fikir. herhalde az olduğu için tadını almaz. ama sanırım büyüdükçe rahatlıyoruz. o küçükken çok zorlandığımız kabızlığımız azaldı. ama çınar aynı tabii yememekte kararlı.önerileriniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil