doktora gittik


Çok kritik kararlarla çıktık. Çınar bronşit olmuş. Yaşgününde biraz burnu akıyordu, hemen 2 günde göğsüne inen öksürük başladı. Allahtan ateş yok sadece öksürük, hırlama, burun akıntsı var. keyfi de yerinde.
Bu aralar 3 virüs varmış. Biri bizimki, bronşit’e sebep olan.  Ama doktor bu halde birde domuz gribine yakalansa çok zor atlatır dedi. Biz bu çocuğa özendikçe neden böyle oluyor anlamıyorum. Bir çocuğa bakamıyorsunuz diyorlar. Haklılar da. Çok üzülüyorum.
İkincisi tıbbi bir terim söylediği için hatırlayamadım ama 5 gün yüksek ateş yapan, halsizlik ve kulak ağrısı gibi belirtileri olan bir virüsmüş.
Üçüncüsünü hepimiz biliyoruz. Domuz gribi. Doktorumuz da henüz aşı vurulup vurulmamamıza karar vermemiş. Haber verecekmiş. Esas kritik nokta kasım ve aralık aylarında bu salgınların iyice artacağıymış. Korkuyorum dedi. Tabii doktor böyle diyorsa bizde endişelendik. 10 gün istirahat verdi kreşe göndermeyin dedi.
Çınar’ın da bu kadar sık hastalanmasını anlayamadı ve 2 yaş check up’ı verdi. İyileşince yaptıracağız. Tabii ayrıca bir sürü ilacımız var. vitaminini hergün, balık yağını haftada 2 kere rutin veriyoruz. Kabızlık ilacını aylardır kullanıyoruz. Bu kadar çok ilaç kullanmaya o kadar üzülüyorum ki.karşıyım ama mecbur kalınca kullanıyorsunuz. Yemek de yemediği için takviyeler şart oldu. yoksa bünyesi iyice zayıflayacak diye korkuyorum.
Hastalıklarının sebebi geniz eti olabilir demişti fakat kulak burun boğaza götürdük sorun yaratacak seviyede çıkmadı. Çınarın alerjik bünyesi var bana çekmiş. O yüzden alerji ilaçları verdi bu sefer. Bakalım ilaçlar iyi gelirse alerjik olduğu kesinleşecek ben de rahatlayacağım. En azından sebebini öğrensem, daha önemli bir şey olmadığını bilsem…
Geceleri rahat uyuması içinde atarax’ı verdi. Çünkü çınar’da bu aralar korkular başladı. Adam var diyor evde, korkuyorum diyor. Gece uyanıp ağlıyor benimle uyumak istiyor. Tam detaylı görüşemedik 2 yaş özelliklerini 10 gün sonraki muayenemizde anlatacak bende sizlere aktaracağım.
Ve en önemli kararımız da kreşten almamız oldu. bu kadar karamsar bir tablodan sonra sanırım doğru yaptık. Doktorumuz gönderin demişti gönderdik. Şimdi de alabilirsiniz, alsanız iyi olur dedi bizde aldık. Gerçi net kararını checkuplardan sonra verecekti ama biz beklemedik. Bakıcısı da yeni bir işe henüz başlamamıştı. Çınarda bizde onu çok seviyorduk. Evde televizyon izlemeden vakit geçirici aktiviteler bulup, yaratmamız lazım bu kış.
Herkese sağlıklı günler diliyorum…

1 yorum

  1. Çok Geçmiş Olsun Elif Hanım Dikkat Ediyoruz Evet Ama Daha Çok dikkat Gerektiriyor Cocuklar Bence Neyse Tekrar Geçmiş olsun

    YanıtlaSil