emzirme dönemi

Hamilelikten sonraki en önemli dönem… bu dönemde birçok şeye ihtiyacınız olacak. Ama en önemlileri göğüs bakım kremleri ve sütle ilgili malzemeler. Ne de olsa bu dönemde bebeğinizin en önemli ihtiyacı süt. sütle besleniyor ve sizinde en önemli işiniz ona iyi süt verebilmek….
Hamile bayanlar mutlaka göğüs bakım kremi edinin. “Emzirme döneminde meme ucu çatlaklarının tedavisine yardımcılar diye geçiyor.” LANSINOH (amerikadan eltim getirmişti) ya da PURELAN 100 KREM markalarını kullanmıştım. İkisi de iyi tavsiye ederim. Ama öyle yurtdışından bir şey istemeye gerek yok, artık e-bebek, maxi toys, botti, bebeğim gibi büyük bebek mağazalarında her şey bulunuyor hatta internetten her şey sipariş edilebiliyor.
Bu kremleri sürdükten sonra yıkamanıza gerek yok. Her emzirmeden önce veya sonra sürebilirsiniz, doğal, bebeğe zararı yok.
Eğer gögüs yaralarınız benimki gibi çok kötü durumda ise MADECASOL ilaç kullanabilirsiniz. Fakat bunu emzirdikten sonra sürüp tekrar emzireceğiniz zaman yıkamanız, göğsünüzü temizlemeniz gerekiyor.
Ve eğer sezeryanla doğum yapacaksanız sütünüzün birkaç gün geç geleceğini bilmelisiniz. Bu durumda da süt sağma makinesine ihtiyacınız olacak. Sabırlı olmalı ve bol bol makineyle süt sağmaya çalışmalısınız.
Çalışan biriyseniz ve sezeryanla doğum yapacaksanız kesinlikle doğumdan önce edinmelisiniz. Bir arkadaşınızdan alabilir ya da kiralayabilirsiniz. Ama bana kiralama çok ekonomik gelmemişti. Birazda kullanacağınız zamanla ilintili bu karar. Benim gibi aylarca sağacaksanız almanız şart oluyor. Ben MEDELAnın elektriklisini gece gündüz kullandım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.
Ve tabii süt saklama poşetleri lazım. İşe başlayacaksanız yada sütünüz fazla geliyorsa sağıp buzluğa atıyorsunuz. İlerde kullanmak üzere.
Ben ayrıca her markanın meme ucu aplikatörü almıştım Çınar belki birini beğenirde emmeye karar verir diye. Tamamen bununla emziren arkadaşlarımda var yani buda bir çözüm her ne kadar ben uygulayamadıysamda. Sakın hastanede hemşireler yada doktorlarınız uçsuz emzirin, uçla anlamı yok deselerde inanmayın ve nasıl olursa olsun emzirin. Asolan emzirmek…
tabii en çok kullandığım göğüs kalkanlarınıda atlamamam lazım. göğüsleriniz yara olduğunda teninize hiçbirşey değsin istemiyorsunuz. ve bunu da düşünüp göğüs koruyucu kalıp ismiyle de geçen göğüse takılan birşey icat etmişler. iki marka medela ve chicco'nun almıştım. sütünüz akınca içine akıyor üstünüzde kirlenmemiş oluyor...ve göğsünüze birşey değmeyince rahatlıyorsunuz. ben icat edene dua etmiştim. bu emzirme olayı için çıkarılan ürünlere inanamıştım...
Eltim emzirme minderi göndermişti. Ama ben hiç rahat edip kullanamadım. Çok memnun kalanlar kullananlarda var arkadaşlarımdan. Bu kararı size bırakıyorum…
Son olarak kullandığım biberon sterilasyonu için aldığım LİNDAM strelizatörden bahsedeyim. Halen kullanıyorum. Her anlamda süper. Hem biberonlarınızı topluyor öyle ortada kalmıyor hem hijyen oluyor hem de içiniz rahat. Ben sürekli sağdığım için buzdolabındaki sütleri ısıtmak içinde kullandım. Çok pratik ve güzel. 5 dakikada steril yapıyor tavsiye ederim.

Hiç yorum yok