uyku ve müzik

Uyku bebeklerin en önemli konularından biri. Özellikle uyuyamayan bebekler çok zor… hem kendisi hem de ailesi için. Uyuyan bebek hem sağlıklı hem de huzurlu oluyor. Ve gelişimi de daha iyi .

Çınar uyumayı seven bir bebek oldu anne babasına çekmiş tabii. Ve biz öyle uykusuz geceler çok çekmedik. Erken yatıp erken kalkıyoruz hala. Gece yemesini bırakması gerekiyor. Uykusunun bölünmemesi, deliksiz uyuması için.
Özellikle 1 yaşından sonra iyi uyku için en önemli şeyin çocuğu yormak olduğunu düşünüyorum. Yani yoğun hareketli aktif birgün geçirirse akşama erkenden uyuyuveriyor. Erken yatırmaya alıştırmak da çok önemli tabii. Biz kendimizde geç yatmadığımızdan oda alıştı. tabii bu konuyu biraz abartmışızda haberimiz yoktu takii doktorumuzdan azar işitinceye kadar. Çınar akşamları yedi buçuk sekizde yatıyordu ama zorla değil yatırıyorduk oda uyuyordu. Doktorumuz peki siz bu çocukla ne zaman vakit geçiriyorsunuz dedi? Azdı evet 1-2 saat babasıyla, benimlede 2-3 saat. 9 dan önce yatırmak yok dedi. Şimdi 9 ile 10 arası yatıyor. Ama uykusu geliyor huysuzluk yapmaya başlayınca anlışılıyor zaten.
1 yaşına kadar ağırlıkla kucakta gezerek uyuttuk. Ama öyle saatlerce değil Allahtan beş on dakikada uyuyan bir bebekti. Şimdi yatağına koyuyoruz, öpüp iyi geceler diyoruz kendi kendine uyuyor.
Çınarın ilk cd si kolik içindi. İlk üç ay gaz sancısından dolayı özel çıkarılan bu cd’yi aldık bizde pek işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Fön makinesi, elektrik süpürgesi daha iyi geliyordu. Gerçi bu cd’de bu seslerin karışımından özel üretilmiş değişik bir çalışma. Sonrada doktorunun tavsiyesiyle dedeefendi aldım. Üflemeli çalgılar dedi ve gerçekten süperdi. çok memnun kaldık.
Yaklaşık 2 senedir müzikle uyutuyorum. Belkide o yüzden sakin bir çocuk. Laf söz dinleyen anlayışlı. Beni çok yorduğunu söylemem haksızlık olur doğrusu.
Lovely Baby cd2 Bebekler için müzik CD’sini 6-12 ay arası sürekli birlikte dinledik çok güzel ve eğlenceliydi. Bu cd'lerin serileri var tabii çok fazla. ben birkaç tane almıştım. siz farklı olanları deneyebilirsiniz. Baby Einstein Play time music box’ı hala dinliyoruz. Ve Dahi bebek Dede efendi doğaçlamalar/ Çocuklara özel türk müziği gerçekten büyükleride dinlendiren bir müzik….

1 yorum

  1. eVET AMA eLIF hANIM bızım oglumuz bu müziklerle uyumadı baska bır tercıhınız varmı acaba ??

    YanıtlaSil