Kadın hakları günleri...

  • Dünya Kız Çocukları Günü 11 Ekim
  • Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü  25 Kasım

  • Kadın Hakları Günü, Kadın seçilme hakkı 5 Aralık 1934

  • Dünya Emekçi Kadınlar günü 8 Mart


Bu dört özel günlerin artık Türk kadınları farkında ve kutlanmaya başlandı. En azından sosyal medyada bolca duyuruluyor.

Peki sonuç yine dün haberlerde boşanmak isteyen 2 kadını kocaları öldürmüş. Nasıl bir dünya bu öldürmek ne demek. Senin hiç seçme hakkın yokmu, bu senin hayatın. Bu ülkede hatalarından dönmenin bedeli sanırım ölüm. Şans verilmiyor yani.

Kadınlarımız bunları yaşarken küçük kızlarımızın yaşadıkları. Çocuk gelinmi diyeyim, tacizleri istismarları mı diyeyim…Hepsini okuyor dinliyoruz. Ayşe Arman bu konuları iyi takip edip bizi bilgilendiriyor.

Bir de bu yazılanların sadece bir kısmı hem de az kısmı olduğunu düşününce kötü oluyorum . Kimbilir gizlenip saklanan neler var. Düşündükçe içim kararıyor, büzülüyor çok üzülüyorum. Muhafazakar toplum olduğumuz için her yerde baskı baskı baskı. Tabii en rahat baskı yapılan korkutulan da çocuklar oluyor. O kadar masumlar ki hiçbirine kıyamıyorum ve onlara zarar verenlerin en ağır cezalara çaptırılmasını diliyorum.  

Bu konuda çalışan özellikle stk ları çok destekliyorum. Sivil toplum kuruluşları olmasa bu ülkede birçok şey göz ardı edilirdi. Umarım adalet de bu insanlara karşı durur da en azından bir yıldırma olur. Cezalar arttırılmalı ki başka yapacak kişiler biraz da olsun korksun kaçsın yapmasın.

'TECAVÜZE ,ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARINA,TECAVÜZÜN EVLİLİĞE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE ,TECAVÜZCÜLERİN AFFINA HAYIR!'


 Bu yazı KAHDEM yani  Kadınlara Hukuki Destek Merkez Derneğinin sayfasından.

Açev, Kadın Dayanışma Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı gibi stk lar bu konularda çalışıyorlar.
 

Umarım böylesi durumları haberlerde hiç duymamak yani yaşanmaması dileğiyleL

Hiç yorum yok