nazar değdi...

2 yaşına girmemize 10 gün kaldı. Ve çınar değişti çok. Zor olmaya başladı. Hastalıkları bitmiyordu şimdi huyu suyuda değişti.
Çınarrr süper uyuyor diye yazdım. ama nazar değdi. Uyutmakta zorluk çekiyoruz. Akşam 11- 12 lere kadar uyumak istemiyor, zorla ağlayarak yatırıyoruz. Üstelik kreşte de az uyuyor yoruluyor da anlayamadım. Geceleri de uyanıyoruz televizyonu ve ışıkları açtırıyor. Zorla geri uyuyoruz.
Hafta sonu öğlen uykusunda çok zorlandık. Annemlerde 3-4 kişi yarım saat battaniye içinde sallayarak uyuttuk. Az uyumaya başladı bugünlerde.
Uysal, anlayışlı, inat yapmıyor dedim. Nazar değdi. Bugünlerde bağırıyor, tutturuyor bir inat sormayın. Tutturdu mu yapılana kadar ağlıyor hiç böyle yapmazdı.
Huyu suyu değişti mi ne?yoksa bu ayların özelliğimi?bir sorunumu var bilemiyorum.
Her şeyi ağlayarak istemeye başladı. Mız mız sinirleri bozuluyor insanın.
Bana yapışıyor. İstediklerini yapmayınca nasıl bağırıp ağlamaya başlıyor.
Ve ben ben yapacağım olayınıda abartmış durumda. Kapıyı açacak, üstüne giyinecek, eşyaları taşıyacak, ilaçlarını açacak, ışığı kapatacak…. Böyle her şeyi. Hele sen yap yanlışlıkla ya da refleks olarak. Allahhhh avaz avaz bağırıyoruz.
Ayrıca vurma huyumuz var. Yüzüne şap diye yapıştırıyor. İşin garip tarafı bu anlattıklarımı, eziyeti bana yapıyor sadece. Kreşte hiç böyle şeyler yapmıyormuş.
Kreşte abla diyordu dün öğretmenim demez mi? Şok etti beni. Her şeyi söylemeye çalışıyoruz. Dün benden bisküvi istedi verdim sonra bana teşekkür etmez mi?
Bakalım daha neler göreceğiz?

Hiç yorum yok