dünyada yeni trend


ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜMEK
İlginç ve inanılmaz bir konu daha size…neler varmış neler. …
Özel parklar bile yapmışlar. Çıplaklar kampı gibi çıplak ayaklılar parkları… gazete yazısını ekliyorum:
Çıplak ayağın fanatikleri olduğunu (ayak fetişistlerinden bahsetmiyorum), kendi aralarında toplanıp sokaklarda çıplak ayak yürüdüklerini, yemeğe çıktıklarını, metroya bindiklerini, sinemaya gittiklerini biliyor muydunuz?
Endişe etmeyin, elbette bu kadar kaçıkça bir şey yapmayacak kadar aklıselim olduğumuzdan aralarında Türkler yok. Yürürken 325 kas ve 200 kemiğin çalıştığını, ayakkabı giyerken doğal yürümenin mümkün olmadığını, bugün kullandığımız ayakkabı numaralandırma sisteminin 630 yıl evvel bulunduğunu, sokakta yeteri kadar çıplak ayak dolaşınca kırık cama bassanız bile bir şey olmadığını...
ÖZEL PARKLARI VAR
Çıplaklar kampı gibi çıplak ayaklılar parkları var yurtdışında. Özellikle Almanca konuşulan ülkelerde bulunuyorlar. Duyusal deneyim, wellness, refleksoloji amacıyla kullanılıyorlar. Daha steril ortamlarda bu deneyimi yaşamak isteyenler için birebir çünkü hep temiz tutuluyorlar. Yapılan düzenlemeler sayesinde birbirinden farklı onlarca zemine basıyorsunuz. Derelerden, ağaç kütüklerinden geçiyor, atlamak, tırmanmak durumunda kalıyorsunuz.
ÇIPLAK AYAK DOLAŞMANIN FAYDALARI
Ayaklarınız daha biçimli, güneş gördüğünden vücudunuzun geri kalanıyla aynı renk olur.
yamulmaz, nasır olmaz, tırnak batması görülmez.
Kaslarınız olması gerektiği gibi çalıştığınızdan bacaklarınız da daha biçimli olur.
Ayaklarınıza fazla yük binmediğinden daha zarif hareket edersiniz.
Ayakkabı vurması veya su toplaması gibi sorunlar yaşanmaz.

Hiç yorum yok