Amerika’da doğum

doğumdan önce verilmesi gereken kararlardan biri daha...
Amerikada doğum yapmayı hep planlamıştım. Eltimlerinde orada olması bize avantajdı. Ama orada sağlık en pahalı şeylerden biri.
Burada özel hastanede yaptırdığım halde oradaki fiyatlarla ölçüşemezdi bile. Amerikada sigortalı olmak çok önemli. Her şey yolunda gidecek diye emin olsan yine belki düşünülebilirdi ama belirsiz bir durumda çok riskliydi. Ya erken doğum olursa ya bir aksilik olur bebeğin hastanede kalması gerekirse gibi ihtimallerle başa çıkma maddi açıdan çok zorlayıcı. sırf doğum ücreti 10-20 bin dolar arası değişiyor. Diğer yol, kalma, doktor muayene masraflarını sayarsam en az 25-30 bin lira ayırmanız gerekiyor bu işe.
Tabii böyle bir kararı birkaç ay önceden vermeniz gerekiyor. Çünkü örneğin THY 7.aydan sonra uçağa raporla alıyor. Buda en az 2-3 ay öncesinden yurtdışına çıkmanızı gerektiriyor.
“THY 'nin yasal bildirimi:7 ayını ( 28 hafta ) bitirmiş hamile yolcularımız kendi doktorundan aldığı "Uçakla Seyahatinde Sakınca Yoktur" ibaresi yer alan bir rapor ile seyahat edebilirler. Bu raporun tarihi 7 günden eski olamaz. 7 aya (28 hafta) kadarki hamile yolcuların seyahatinde yolcu beyanı esastır.” 36. haftadan sonra pek çok havayolu şirketi hamile kadınları uçaklarına kabul etmemektedir. Bunun nedeni anne ya da bebek açısından ortaya çıkabilecek olan riskler değil olası bir doğum durumunda havayolu şirketinin havadayken yaşanacak olan bir doğum nedeniyle risk almak istememeleridir.
Çınar’ın çift pasaportlu olmasını istemiştim Türkiye’de hep gelecek kaygısıyla yaşamıyor muyuz?yabancılar yaşamak için para kazanıyor. Çalışıp kazanıp yiyorlar. Bizse para kazanmak için yaşıyoruz. Çalışıp kazanıp biriktiriyoruz. Sürekli bir biriktirme derdimiz var. neden? yarın ne olacağımız belli değilde ondan. Annelerimiz falan hep tutumlu olun, çok açılmayın, biraz biriktirin demezlermi? İşte çocuğum böyle endişeler taşımasın diye istemiştim. Amerika’da eğitim alma şansıda olur diye düşünmüştüm. Bakıyorum da bugün önde gelen herkes. siyasetçi, eğitimci, sanatçı fark etmez özgeçmişlerinde hep amerikada yaşamış yada eğitim için gitmiş oluyorlar. Tabii yurtdışında bir süre kalmak ya da en azından her yeri gezip görmek insanın ufkunu açıyor, yeni açılımlar, bakış açıları sağlıyor. ve bulduğum bir yazıda diğer avantajlarını yazıyor.
“Çocuğunuzun Amerikan vatandaşı olması durumlarında, öncelikle çocuk 21 yaşına geldiği zaman sizlere oturma izni, yeşil kart alabilir. Çocuğunuz her ülkeye vizesiz girer çıkar. Türkiye’deki yabancı öğrenci kontenjanlarından okullara ve üniversitelere geçişler yapabilir. Sadece yabancı pasaportlu öğrencilerin okuduğu okullarda okuyabilir. Amerika’da eğitime gelecekse, üniversite girişlerinde çok büyük avantajları olur. Öncelikle yabancı öğrenci statüsü olmayacaktır. Burs alabilir, gelir gelmez işe girebilir, mezun olduğunda da işe girmesi vs. çok kolay olacaktır. Çocuğunuzun tüm bebek alışveriş toplamı hatta 5 yaşına kadar diyebilirim, oyuncak, giyim, kitap, puset, araba koltuğu vs. gibi gerekli şeyleri buradan alıp Türkiye’ye götürseniz inanılmaz karınız olacaktır. Çünkü bu tip şeyler Amerika’da sandığınızdan ve tahmin ettiğinizden gerçekten çok daha ucuz.” Aynen katılıyorum, çok doğru hepsi. amerikada hem daha fazla kazanıyorlar hem de nerdeyse herşey daha ucuz.garip bir ters mantık var değilmi?
Bu konuda Türkiye’de danışmanlık yapan firmalar bile varmış. Yani düşünüyorsanız size her şeyi ayarlıyorlar……

10 yorum

  1. Merhaba,

    Yaziniz bir cok bilgiyi iceriyor. Biz bahsettiginiz gibi Amerika'da dogum hizmetinin yani sora ozellikle tedavi ve ikinci gorus almak isteyen misafirlerimize yardimci olan, merkezi Austin-Texas'da bulunan ilk Turk-Amerikan Medikal Turizm sirketiyiz. Ilgilenen anne adaylarimiz icin web sitemiz;http://www.mediustour.com/
    tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Bebeğinizi Amerika'da doğurmayı düşünüyorsanız...

    Amerika'da doğum aileler için güzel, çekici, heyecan verici bir fikir. Uygulamaya gelince pekçok bilinmeyen ve/veya değiskeni olan bir kapsamlı bir konu.

    Biz bu konuda işini çok iyi bilen, her müşterisini mutlu ve tam hizmet teslimi ile göndermiş, referanslari güçlü bir kuruluşuz. İşimizi tüm süreç boyunca profesyonel bir hazırlık ve ciddiyet ile yapıyoruz.

    Web sitemiz www.amerika-dogum.com

    İnceleyin. İlgilendiğiniz takdirde bize ulaşın. Size çalışma kapsamımızı bildirelim, tüm sorularınızı yanıtlayalım. Amerika'ya gitmek veya bizimle çalışmanız için ikna etmeye çalışmıyoruz.. sadece bilgi veriyoruz. Karar sizin.

    Tüm anne-baba adaylarına en iyi dileklerimizle.

    YanıtlaSil
  3. aysegul.alin10 Ocak 2012 06:07

    Herkeze merhaba,2.5 ay once Amerika’ya gittim ve gecen hafta Pazartesi gunu Istanbul’a oglum ile birlikte donduk. Amerika’da dogumu arastirirken bir cok siteye girdik, yazistik mumkun oldugunca bilgi topladik.Internette yazilan tum yazilar bize cok yardimci oldugu icin dondugumde bende tecrubemi yazip belki karar vermeye calisan birkac kisiye yardimci olabilirim demistim, bugun hic gelmeyecek gibi geliyordu. Simdi tum vaktimi alan saglikli bir oglum var. Referanslarla gorustukden sonra (hatta bir kaci ile ailecek yuzyuze gorusme imkanim oldu) sectigimiz sirket Mediustour. Biraz heycan, korku ve acabalarla baslasladigimiz maceramiz umarim omur boyu surecek dostluklarla devam edecegiz. Ozellikle Eveay hanim ve tum calisanlarina ilgilerinden, profestonel yaklasimlarindan dolayi cok cok tesekkur ediyorum. Doguma kadar yanlizdim, esim islerinden dolayi ancak dogumdan bir gun evvel geldi, bu surede hic yanlizlik hissettirmediler. Doktorlarim, hastanedeki hemriseler ve gordugum alaka ( ablamlarin dogumu ile karsilastirdigimda)boy olcusemez. Daha evvel gecirdigim ameliyattan ve su andaki saglik sorunlarimdan dolayi sezeryan dogum yaptim ve hastanede birkac gun ektra kalmak zorunda kaldik. Sirket avukatlari bizim icin birtakim yerlere basvuru yapti tam olarak ne yaptiklarini bilmiyorum ama basvurumuz kabul edildi ve ektra herhangi bir ucret odemek zorunda kalmadik. Umarim herkez saglikli ve kolay dogum yasar ve yazim yardimci olur. Aysegul Alin

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, bende gecen yil abddogum isimli sirketle irtibata gecerek dogumumu Amerikada gerceklestirdim.Dogum oncesi, dogum sirasi ve sonrasinda son derece profosyonel yetkilierle calisarak cok sukur sorunsuz olarak bebegimi kucagim aldim.
    Sizde isini bilen, guvenilir bir ekiple calismak istiyorsaniz www.abddogum.com'dan firmanin iletisim bilgilerine ulasarak yetkililerden bilgi talep edebilirsiniz. Cok cabuk bir sekilde geri donuyorlar.
    Herhangi bir sorunuz olursa banada yazabilirsiniz. Yardimci olmaktan mutluluk duyarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bende 1 ay icinde dogum icin Chicago ya gidiyorum. 28. Haftam dolmus olacak. Sorum su ulkeye girerken herhangi bir sorunla karsilastiniz mi? Hamileligi farkedip dogum icin geldiginizi anlamamalari icin ozel bisey yaptiniz mi? Dikkat etmem gereken bisey var mi pasaport kontrolu sirasinda?

      Sil
  5. Herkese merhaba
    21 temmuzda dogum icin chicagoya geldim, geldigimde 29 haftaliktim
    pasaporttan gecerken hicbir problemle karsilasmadim
    pasaport gorevlisi ile konusurken onun oturdugu bolmeden sizin karninizi gormesi imkansiz
    baska bir kontrol mekanizmalari var mi bilmiyorum ama bana sadece neden geldigimi, ne kadar kalacagimi ve kalacak yerimi sordular
    umarim faydasi olur size kolayliklar
    ucakta varis corabi giymeyi unutmayin

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Benimde sizler gibi kaygılarım ve endişelerim vardı eşimle birlikte..ya bir gün çocuk sahibi olursak onu iyi koşullarda yetiştirebilecek miyiz gibi..Hamileliğimin olumlu ilerlemesiyle birlikte Amerikada doğum hayali benimle birlikte büyüyordu sanki. Bir basın bülteni yayınında duymuştum Şevki Bey'i ve Bağdat caddesi üzerindeki ofislerini ziyaret ederek Amerikada doğum nasıl oluyor araştırmalarımıza başladık.Onların bir yaşam ve sağlık şirketi olması bizde güven duygusunu artırdı.Böylece, 'yenibirhayat' ile Amerika'ya ilk seyahatimizi gerçekleştirdik. Amerikan pasaportlu çocuğunuz belkide size yapamadığınız tatilleri emeklilik hayatınızda yaşatabilir kimbilir..!?! Amerikada doğum yapmanın Türkiye'de de bir çok güzel avantaji var. Çocuğunuz orda doğum ile hakettiği Amerikan vataşlığı, amerikan passaportuna sahip oluyor. Türkiye'de eğitimini yaparken ilkokul, ortaokul, liseyi yabancı öğrenci kontenjanından faydalanıp TC'deki yabancı okullarda okuyabilir, Türkiyede ki üniversitelere sınavsız geçiş yapabilir imkanı var. Dilerse 21 yaşına geldiğinde anne babasını ve kardeşini Amerika'da oturma izni çıkartırabilir. Amerikan pasaportuyla yurtdışında işbulma ve çalışma imkanı var. Bunlar bir doğum ile başlayan sadece bir kaçı tabikii. İlgilenen anne adaylarına tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, ben de Amerika' da doğmuş dünya tatlısı bir bebişe sahibim. Hamileliğim ve sonrasında yaşadıklarımı, tecrübelerimi blogumda Amerika' da doğum yapmayı planlayan annelerle paylaşıyorum. Her konuda danışabilirsiniz. Memnuniyetle yardımcı olurum.
    Annegorevbasinda.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ben 16 yaşındayım Amerikada doğdum ve üniversite için kaygılarım var türkiyede üniversite adına avantajları var mıdır ?

    YanıtlaSil
  9. www.benveoglum.com da USA da dogumyapan bir bayan cok güzel açıklamış okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil