bir hafta sonu daha geçti

Hafta sonu dışarı çıkaramadık çınar beyi. YAPA’nın oyun gurubu varmış deneme dersine gidecektik. Durul gence sanat merkezine müzik ritm kursuna gidecektik. Ama maalesef çınarı evden çıkaramadık. gitmiyom, gitmiycem deyip durdu. kıyafetini değiştirmek istedim kıyamet koptu,, ağladı ve zorlamadım tabii. Bol bol  birlikte oynadık. Evde çok mutluydu. anneannesine bile götüremedim. sonunda anneannesi geldi. çok seviyor, anlaşıyorlar.araları süper. hiç gitmesini istemiyor. Hafta sonundan alıntılar:
“Konusma isim var kesiyom”bana konuşma diyor, işi varmış makasla kağıt kesiyorda.
Kimmmm?kimmmm?kimmm?babasına soruyor.teleffonda biriyle konuştuktan sonra.kırk kere:)))ahmet ağbin diyoruz mesela o devam ediyor bozuk plak gibi. kim, kim???
“yasasın” sevindi çok bağrıyor…
“düsüyommm” en çok kullandığımız ve yaptığımız hareket…”az daha düsüyodum”
“Koptu bant ver” tabii bu kadar net değil kelimeler anlamaya çalışıyosunuz.
senin arkadaşın varmı dedim. annem va, babam va, annene va.... demezmi?
Emziğini kedinin yavrusuna verelim dedim. Bana ben ona para vereyim de alsın diyor. Tutturda bozuk paralarından kediye verecek, emzik alacak o da. Kendi emziğini vermiyor yani.
İsmini zor söylüyor. “Inar” diyor…29 kasım’da bayramda ismini sordular ilk kez söyledi şaşırdım.“r”, “ş”, “ç”’ler yok tabii. Birde kelimeleri uzatmalarımız yokmu?
Daha neler neler…yetişemiyorum…artık şaşırmaktan vzageçip alışsam iyi olacak. Çünkü hergün değişik şeyler söylüyor…
Cem karaca’nın mutlak yavrum şarkısınında sözleri çok güzelmiş.Geçende arabada dinliyoruz Fırat bak tam sana göre dedi. Hep çocuklarımızdan bekleriz bizden daha güzel bir hayat yaşamalarını değilmi?
“biz görmedik sen görürüsün yavrum
didişmeden geçen bir gün mutlaka
yalansız dolansız bir dünyayı yavrum
kuramadık kurarsınız mutlaka
boşa harcandı benim yıllarım
boşa geçen yıllarıma yanarım
affet beni ne olur yalvarırım yavrum
yarın senin ellerinde güzel kur
biz görmedik sen görürüsün yavrum
daha mutlu türkiye'mi mutlaka
kulun kula kul olmadığı bir yarın
kuramadık kurarsınız mutlaka
biliminle, kitabınla, aklınla
ellerinle, dişinle, tırnağınla
insanın olmanın verdiği onurla yavrum
yüreğinle kur yarını güzel kur”
Biz annelerimize hiç sormadık neden böyle kötü bir dünyaya getirdin beni diye. Acaba çocuklarımız bize sorarmı küresel ısınmanın olduğu, iklimlerin değiştiği, ahlakın bozulduğu, savaşların olduğu, kötülüklerin arttığı bir dünyaya beni neden getirdin diye? şimdiki çocuklardan bu da beklenir…ne cevap vereceğiz???

1 yorum

  1. Sanırım evden çıkamadığınız için sizde mutlusunuz evde dinlendiniz çınar beye bi teşekkür borçlusunuz.Emzik konusunda cınarın eli bol sanırım.Arkadaş konusunda da kendine bayağı dayanıklı arkadaşlar seçmiş süper.Çocuğunuz için temennilerinize gelince şunu belirtmek isterin günümüz dünyasında bu dilerklerinizi umarım çocuklarımız uygulaya bilir.Çünkü dünya gittikçe çok kötüye gidiyor,insanlar,doğa ve hayat çok açımasız davranıyor.Birde şunu belirteyim insanlar kendi örf ve adetlerini unutmaya devam ederse üzülerek söylemeliyim durumumuz daha kötü olacak saygı,sevgi diye bişey kalmadı çünkü.Bu hafta sonunu bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)
    Saygılar,

    YanıtlaSil