tüp bebek sonrası

Son zamanlarda tüp bebek yaptıktan sonra o kadar çok hamile kalan duyuyorum ki etrafımda. bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Tüp bebek sonrası hamile kalmak çok mümkün, olası. Nasıl olsa olmuyor deyip korunmadığınız zaman ve tabii bir rahatlamada olduğu için kazayla, sürpriz hamilelikle karşılaşmanız normal...
Yıllarca uğraşıp olmuyor diye tüp bebek yapıp, sonra kendini bırakınca sonuç böyle oluyor. Tabii o kadar zor bir süreçten bir daha geçmemek için de hazır olunmasada doğurmaya karar veriliyor. Tüp bebek sonrası gelene de hayır denir mi? ilk çocuğunuz daha büyümemiş olsa da....Tabii hoş bir sürpriz. Hele de isteyenlere….
Bu hamile kalamamak da çağımızın sorunlarından. Oysa ki çok net, belirli bir şeyde yok ortada. genç, yeni evli bir sürü çift var...Ben hep psikolojik olduğunu düşünüyorum. Kafaya taktıkça olmuyor. Ama rahatlayıp olmuyor diye kendini bırakınca…
Yani diyeceğim şu…olmuyor demeyin… o kadar uğraşmıştık olmadı olmaz düşüncesiyle kendinizi bırakmayın korunun…tabii istemiyorsanız.
ilk duyduğum da yıllar öncesiydi. tüp deyince yandaki resimdeki gibi birşey hayal etmiştim:)))
ama tabii böyle birşey yok.herşey normal sadece döllenme kendiliğinden olmuyor, annenin yumurtaları babanında spermleri alınıp, dışarda yapılıp, rahminize geri konuluyor. sonrası herşey aynı zaten. 
Ayrı bir yazımda tüp bebek konusuna değineceğim. Yaşanan sürece, kullanılan ilaçlara…

Hiç yorum yok