RETRO modası

Bu kelimeyi son zamanlarda çok duyar oldum ve bir bakayım dedim. Neler çıktı karşıma neler….
Geçmişe dönmek..Geriye doğru demekmiş.
Klasik hale gelmiş, üretildiği dönemde büyük beğeni toplamış eski otomobil modellerinin günümüz teknolojisi ile yeniden tasarlanıp, üretilmesiymiş. Sadece otomobil için değil her şey için kullanılıyor artık.
Kıyafet, dekorasyon, teknoloji hatta evliliklerde bile. Eski evlilikler nasıldı? Anneannelerimiz nasıl yaşamışlardı. Eski moda bulduğumuz anneannemizin öğütleri aslında sağlıklı bir ilişki için en gerçek tavsiyelermiş meğerse...
Evliliğe 'retro' tavsiyeler:
 Nezaket kurallarını canlandırın
 Kalem, kağıt geri gelsin
 Beraber dansa gidin
 Herşeyinizi bir anda anlatmayın
 Yatağa kavgalı girmeyin
Gazetede “teknolojide retro modası” yazıyordu. Hem estetik hem de çok kullanışlı retro tasarım teknolojik ürünler…nostaljiyle teknolojiyi birleştiren elektronik aletler, kulaklıklar, hoparlörler son dönemde çok popüler..2010’da ipod hoparlörünüz fütürist ve minimal görünümlü olursa çok demode sayılacaksınız denmiş. Gramafon ve plak satışları artmış mesela son zamanlarda. Madonnanın yanından ayırmadığı boombox’ını resmini görüyorsunuz...
Tayt’ın tekrardan moda olması ile Retro çılgınlığı tüm dünya da yüzünü göstermeye başladı. Büyük kenik çerçeveli gözlükler, bol kesim kürkler, mini etekler, dar kesim pantalonlar ve saç bantları 2010′nun sokak modasını süslemeye devam edeceğe benziyor. Adından hala söz ettiren Marilyn Monroe retro modanın çekici ve kalıcı olmasında en büyük etken. Kalın korse kemerler uçuşan etekli elbiseler kırmızı topuklu ayakkabılar balon etekler puantiyeler renkli güneş gözlükleri.. Her biri retro modanın getirdiği yansımalar.
Hep çok beğeniriz değil mi 60-70’li yılları. Eski türk filmlerini bayılırdım ben. Keşke o dönem yaşasaydım derim. Bence güzel bir akım, eskiyle yeninin karışımı…nostaljik her şeyi çok seviyorum. Eski şarkılar bile çok daha anlamlı ve güzel. Bir “hotel California” şarkısı nasıldı ama. Ya da sezenin eski şarkıları.

Hiç yorum yok