Kısa kısa sağlıktan

Ağrı merkezleri açıldı ne kadar faydalı oluyor bilemiyorum. Ama alternatif tıpta çok ilerledi. EMDR’nin yanında nöral terapiyi de tv’de sık sık izliyorum, gazetelerde okuyorum. İnsanlar ilaçlarla tedavi olamayınca her yolu denemeye başlıyorlar hayliyle. Kısa kısa son çıkan yöntemlerden bahsedeyim:
EMDR, savaş stresi, taciz, doğal afetler veya çocukluk döneminde yaşanan üzücü olaylar gibi rahatsız edici deneyimlerin neden olduğu duygusal sorunlarda kullanılan psikolojik bir yöntem. Ayrıca fobi, performans kaygısı, panik bozukluk, yas, kronik ağrı ve başka sorunların tedavisinde de uygulanıyor. Travma sonrası stres bozukluğunu iyileştirmedeki başarısı birçok araştırmayla kanıtlanan EMDR’in Türkçesi; Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme. Yapılan; geçmişte yaşanan ve güne taşınan bazı olay ve anıları elden geçirmek. Bunların yol açtığı hoş olmayan duygular veya bedensel duyuları zayıflatmak, acı vermeye devam etmesini önlemek. Davranış Bilimleri Entitüsü uzmanları, yöntemi kullandıkları kişilerin migren ve kronik baş ağrılarının azaldığını tespit edince migren hastalarıyla bir çalışma başlattı. 10 hastaya EMDR uyguladılar. Hastalarda atak şiddeti, sıklığı, süresi ve alınan ilaçlarda ciddi düşüşler oldu. denemeye değer…hürriyet arşivden bununla ilgili yazılara ulaşabilirsiniz. 17.01.2009 EMDR ile iyileştim Ayşe arman röportajı ilginç okuyun derim.
NÖRAL TERAPİ; Nöral terapi vücudumuzda çok geniş bir elektriksel ağ (network) yapısında olan otonom sinir sisteminin uyarılması ve düzenlenmesini (regulasyonunu) sağlar. Ağrıların organ ile fonksiyon bozukluklarının ve muhtelif hastalıkların lokal anesteziyle tedavi edilmesi yöntemidir. Bazı hastanelerde uygulanmaya başlamış…özellikle ağrıların tedavilerinde başarılı oloyormuş…
KÜME TİPİ BAŞAĞRISI, eşimde olan bir rahatsızlık. Bu ağrı migren türünün değişik bir çeşidi. Erkeklerde daha sık görülüyormuş. Çok yorucu ve zor bir dönem geçiyoruz ataklar gelince. Akupunktur denedi, çok çeşitli farklı ilaçlar kullandı. Ama hiçbiri fayda etmedi. En sonunda oksijen tedavisi almaya karar verdik ve kocaman bir oksijen tüpünü eve başköşeye yerleştirdik. Ağrı atak gelince oksijen aktarması yaparak nispeten rahatlıyor.
Annemde de sinir sıkışmasına bağlı olarak özellikle el ve kollarında, belinde ağrılar oluyor. Beli için kullanmadığımız ilaç kalmadı. Fizik tedavi, ameliyatta yaptırdık. Farklı bir sürü şeyi denedik. Ama sonuçta iyileşme yok, daha kötüye gidiyor.
O yüzden ben de yeni yöntemleri araştırmaya başladım. Daha bilimsel olanları özellikle. Yani bioenerji, kuantum gibi olanları değil de EMDR, NÖRAL TERAPİ gibi olanları. Nöral terapiyi anneme, EMDR’yi eşime düşünüyorum. Eğer tedavi olur da olumlu sonuçlar alırsak yazacağım…herkese sağlıklı günler…

Hiç yorum yok