SUDA DOĞUM

Yıllar önce çok ilgimi çekmişti. İstemiştim böyle yapmayı. Ama bu sistem türkiyede pek gelişmedi sanırım. Arada bir okuyorum gazetelerde o kadar. Sanırım daha kolay ve sağlıklıdır. Su ne de olsa. Su hayattır derler ya.
Gerçi okuduğum yazılarda normal doğumdan farklı olarak belirlenen bilimsel veriler olmadığını anlatıyorlar. Tabii yine doktorlar arasında görüş ayrılıkları var. Bazıları iyi bazıları bir anlamı yok diyor. Bu tıp dünyası kafamızı karıştırıyor sürekli. Grip aşısında da yağtıkları gibi. Biz kime güveneceğiz, inanacağız?
Suda doğumla ilgili okuduğum birkaç yazının adreslerini yazıyorum.
http://www.tumgazeteler.com/?a=4950064
azar azarda olsa yayılmaya başladı. Özellikle ankarada zekai Tahir doğumevinde epey yapan varmış. Yapmayı düşünenler ilgili hastanelerle görüşmeler yapabilir.
Ben ikinci bir çocuk sahibi olmaya karar verirsem birgün(kararımı değiştirirsem) her şeyin normal olmasını istiyorum. Hamilelikten itibaren. Suda doğum yapmayıda çok isterim. Çınarda çok çektiğim ve ilaçlar kullandığım için yorulmuştum. Hergün kendime iğne vurmak istemiyorum(kan pıhtılaşması yaşadım) çok zor dönemler geçirdim. Ve çokda masraflı bir bebek oldu. Özel hastanede doğum özel çocuk doktorları….hiç bitmedi yani. Özel bir çocuk oldu halende devam ediyoruz.
Oysa ki ben daha doğal, herkes gibi olsun istiyorum artık. En iyisi yapmamak:))))

Hiç yorum yok