bayram nasıl geçti?

Evim temiz, zeytinyağlı dolmam, böreğim ve tatlım hazır. Çikolata, kolonya, kahvede alındı. Menü herkeste aynı. Çoğu kişi bu bayramda et kavurması da ikram etti. kurban bayramı, kestiysen ikram etmek hoş tabii…
Hazırlıklarım tamamdı. İlk gün annemin kurbanıyla uğraştık.
Peki sonrası…beklemeye koyulduk. Ne gelen var ne giden? Yine ramazan bayramında dediğim gibi nerde o eski bayramlar…kapıyı hiç çalan olmadı. İlk gün sabah bir kere kapıcımızın oğlu geldi. Nasıl sevindim. Giyinmiş, hazırlanmış gelmiş canım...bende bayramdan önce epey uzun bir liste çıkarmıştım gideceğimiz kişileri. fakat yarısı yoktu ankara'da. ya da hastaydı.
Bu bayrama da domuz gribi damgasını vurdu. Kimse kimseye pek gidemedi. Hastalık kaparız düşüncesiyle sanırım. Biz rahattık aşı olduk ya.
Telefon ve mesajlar sağolsun. Sadece büyükler ve en yakın akrabalar ziyaret edildi. Tabii tatile gitmeyip kalan varsa.
Bizde uzun zamandır bayramda ilk kez evde kalıyoruz. Tatil uzun olmadığı için bir yere gitmeyelim dedik ama sıkıldım doğrusu. 3. ve 4. gün havada bozdu alışveriş merkezleri tıka basaydı. herkes gribi unutup, sıkılıp kendini dışarı atmıştı herhalde. Oraya gitmesen ne yapacaksın zaten?
5 gün çınarla evde. Vakit geçmek bilmedi. Keyifli olduğu kadar yorucuydu da. İstekleri hiç bitmiyordu. Kaprisleri ve inatçılığı had safhadaydı. Tabii sevimliliği de ayrı, bıcır bıcır konuşması…
Bayramda sadece akşamları dolu geçti. 2 akşam bana misafir geldi, birgün de biz gittik. Bayram ziyaretinden çok akşam gezmeleri gibi oldu. Yine de hoş oldu tabii. ne zamandır görüşemediğimiz arkadaş ve ahbaplarla bir araya gelmiş olduk.
 ve 4. gün artık bayram ve tatil havasından çıkıp çamaşırları yıkamaya başladım. İşe koyuldum yani.
Ve bir bayram daha bitti.
Seneye yeni bayramlarda buluşmak dileğiyle….

Hiç yorum yok