uçak yolculuğu

konfor ve rahatından çok zaman kavramı önemli insanlar için icat edilmiş bence. Bugüne kadar çok bindim ama bu sefer ki başkaydı. Çünkü yanımda çınar vardı. Çok önemli bir husustu. Tabii bu bana farklı bir şekilde yansıdı ve uçak yolculuğum yaşadığım stresten dolayı şiddetli başağrısına tutulmamla sonuçlandı.
Canımın içi nasıl mutlu oldu, uçak inmesin deyip durdu. Hep havada kalalımmış. Babasını bile görmek istemedi. İneceğiz baban bekliyor diyorum yok o inmek istemiyor. “istemiyom anne”…
Ne güzel bir dünya değilmi? hiç bir şeyin farkında değiller. Çocuk olmak, çocuksu ego ve kaprislerimin olmasını çok isterdim. Dünya sadece onun etrafında dönüyor. Ama gerçek dünya da maalesef böyle değil.
Uçak gerçekten zaman anlamında bir lüks. Bugüne kadar neden uçakların zenginlere yönelik olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. zamanlarını da parayla satın alıyorlar farkında mısınız? Çünkü zamanları vakitleri çok değerli. Artık zamanın değerli olduğu kavramı globalleşmeyle birlikte önemsenmeye başladı ve ülkemizde de uçak fiyatları biraz düşünce orta hallilerde uçakları kullanabilir hale geldi. Hoş gelişmiş ülkelerde uçak kavramı bizdeki otobüs gibi zaten. Şehirden şehre hep uçakla gidiliyor. yani oralarda zamanın değerli olduğu çoktannn keşfedilmiş. biz herşeyde geç kaldığımız gibi bunda da arkadan takip ediyoruz. 
İstanbul’dan yarım saatte geldik. Biraz gergindim. Çınarda olduğu için sanırım ilk kez uçakta paniğe kapıldım. Hatta panik atak geçirdim diyebilirim. Çınar bana “Kokma anne” deyip elimi tuttu ve ben gözyaşlarımı tutamadım tabii. çocuğunuzu kaybetmeyi bir an bile düşünmek insanı fena yapıyor.
Çocuğunuzla ya da bebeğinizle uçağa binmekten sakın çekinmeyin. İnanın hiçbirşeyin farkında değiller. Çınar gayet mutluydu. Siz de rahat olun tabii…benim gibi olmayın düşünmeyin kötü şeyler......

Hiç yorum yok