gündem

İŞYERİNDE KADIN KOTASI konulmalımı konusu kaç haftadır gündemde. şirketlerde bayan çalışan sayısının arttırılmasına yönelik. en az %50'si çalışanlardan kadın olmalı gibi. Ne güzel olur, bayanların elinin değdiği her şey kesinlikle çok güzel olur. Ben kamu kurumunda çalışıyorum ve bayan yönetici hiç yok maalesef. yurtdışında yapan ülkeler var, özellikle almanya. kanun çıkarıyorlar düşünsenize.
CHİCK LİT diye bir kitap türü çıkmış haberiniz var mı? Chick-lit ya da Türkçe karşılığıyla piliç edebiyatı son dönemin en popüler kitaplarını içinde barındırıyor. Yalnız, modern, eğlenmeyi ve alışveriş yapmayı seven kadınların edebiyatı 'chick lit' yani 'piliç edebiyatı' Türkiye'de de ivme kazandı!http://www.artemisyayinlari.com/roportaj.asp?ID=12
Bu konuda ilk türk kitabınıda selindrella ismiyle ekin atalar çıkarmış. http://www.aksam.com.tr/2010/03/21/haber/pazar/639/istanbul_da_bir__selindrella__hikayesi.html
KANSER OLMAMAK İÇİN MEMESİNİ ALDIRANLAR...Bir gün meme kanseri olurum diye göğsünüzü aldırır mısınız? Yurtdışında aldırıyorlarmış. Geçmişinde ailesinde öyküsü olanlar tabii. Ama yine de garip değilmi?
BABA ŞART... Bir mankenimizle gündeme gelen yurtdışından sperm bankasından sperm almaya ceza geliyormuş. Nedeni ise soyumuzun devam etmesi içinmiş. yani artık sperm alıp hamile kalmak yok.Garip değilmi birini bulamadıysa bir bayan hayatı boyunca anne olamayacak demek bu. Bana mantıklı gelmedi. Sonuçta yabancı biriyle evlenmek yasak mı, değil. Bu da onun gibi bir şey. İnsanların özel hayatına karışmak kararlarına müdahale etmek ne kadar doğru??? Ne garip şeyler oluyor.
TÜRK RESSAM... Okan Bayülgen gece porgramında bildiğiniz türk ressamları varmı diye sormuş konuklarına. Ve hiç cevap alamamış. Yazık değilmi? Yani toplum önünde insanlar bunlar. Artık internet var, gazete var, dergi var. Ve resimde bir sanat. Ve bu katılan konuklarda sanatçı. Vay halimize vay….

1 yorum

  1. Chick-lit bizde yurtdışındaki kadar yaygın değil malesef. Hele Türk yazarların kitaplarına ilgi çok az.

    Her ne kadar Ekin Atalar ile birlikte basında daha çok yer almaya başlasada, bu tarzın Türkiye'deki öncüsü Neslihan Özyükseler'dir. Alışveriş serisi şeklinde 3 kitabı var kendisinin.

    Sonrasında ise Vefa Enver geliyor Çocuk da Yapamadım Kariyer de ve yeni çıkardığı Leyla gibi ile. Hatta Vefa Enver Türkiye'de Chicklit'i ve romantik komediyi benimsetmek şeklinde bir hedef belirlemiş kendisine. Kendi adıyla bir site açarak tüm chicklit sevenleri biraraya toplamaya çalışıyor gördüğüm kadarıyla. Üstelik bazı kitapları ve hikayelerini online olarak yayınlıyor ve forum üyeleriyle beraber yorumluyor.

    YanıtlaSil