ezel...azat...

bir de ben ezel dizisinden bahsetmek istedim. isimler bile anlamlı. ezel, azat.... 
gerçekten düşündüren, merak uyandıran, bir dakikasını kaçırdın mı ne olduğunu anlamakta zorlanan, bazen isanın içini burkan bir dizi oldu ezel. güzelliği, bu kadar konuşulmasıda bundan. farklı çünkü. farklı anlatımlar, sunuşlar da ayrı bir heyecan katıyor.
özellikle kanalada teşekküretmek istiyorum. tüm türkiyeye pazartesi sendromunu atlatmada bir nebze de olsa katkı sağladıkları için. birçok kişi pazartesiyi artık gelsin diye bekliyor. ezel var diye.
*İnanıyorum söylediğini candan söylediğine, ama bugünkü karar yarın bozulur çok kez. Hafızanın kulu olmaz kararımız, çabuk doğduğu için büyümeden ölür, nasıl ki ham meyve dalında durur da, oldu mu kendiliğinden düşüverir yere. Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak, en çabuk unuttuğumuz şeydir ne yapsak. Tutku bitti mi, istem de biter gider, ateşli sevinçler de kederler de yeminleri yakarlar kendileriyle birlikte. Sevincin en coştuğu yerde dert en çok yerinir, bir dokunmada dert sevince döner, sevinç dertlenir. Madem bu dünya bile yok olacak bir gün sevginin bitmesine insan neden üzülsün? Sevgi mi kaderi kovalar, kader mi sevgiyi? Daha kimseler çözmedi bu bilmeceyi. Düşen büyük adamı en sevdiği unutur, yükselen züğürde düşmanları dost olur. Sevgi talihin peşindedir diyecek insan bunca dost görünce büyüklere kul kurban! Başı darda olan dayanak aramaya görsün, sözde dost düşman kesilir bütün. Ama ilk düşünceme döneyim yine isteklerimiz öyle çatışır ki kaderimizle bütün kurduklarımız yıkılır gider, düşünceler bizim, olaylar bizim değiller. Sen yine bir daha evlenmeyeceğine inan, inancın değişir kocan öldüğü zaman.”Hamlet, William Shakespeare.
*Ailenden biri öldüğünde o kalır dışarıda
Mezarına sen girersin onun yerine
Seven herkes bilir bunu
Ailenden biri öldüğünde
Söylemediğin her şey kurşun olur
Durmadan sıkarsın kendi içine…………
Ailenden biri ayrıldığında
Yüzünü unutsan bile sesi kalır seninle.
Yine de devam eder seninle konuşmaya.
Ailenden biri bıraktığında seni ya da
Sen onu bırakıp gittiğinde karanlıkta
Çağırırsınız birbirinizi.......
Ömer hayyam ve Shakespeare hayranı olmamak mümkün değil...boşuna adlarını tarihe yazdırmamışlar...

1 yorum

  1. mesele diziyi seyretmek değil.... mesele seyrettiğin diziyi anlayabilmek kardeş...

    YanıtlaSil