atatürk

Veda filmi… güzeldi. Ağladım tabii. Zaten bugünkü durumumuzu düşünüp sonra Atatürk aklına gelipte tüyleri diken diken olmayan var mıdır?dünyanın en gelişmiş medeni devleti olabilecekken halen gelişmekte olan bir devlet olarak kaldığımızı, aynı yerde sayıkladığımızı gördükçe…bir adam birkaç sene içinde cumhuriyeti kurup, bir sürü inkılap yapmışken biz neden yıllardır çağ atlayamıyoruz diye düşünürken buluyor insan kendini.
Ve ne durumdayken ne kadar rahat yaşadığımızı görüpte şükredeceğimize, atatürkü sevmeyip karşı çıkanları hiç anlayamıyorum.
Dinle atatürkü ayrıştıramayan tartışan bir toplumda buluyorum kendimi.
Açlık ne, savaş ne, özgürlük ne bilmiyoruz ki. Hiçbirşey bilmiyoruz.
En azından artık atatürkü izleyebiliyoruz. Yaşatabiliyoruz. Öbür filmi de bekliyorum.
Zülfü livaneli'nin 'veda' filminin ardından, bir başka atatürk filmi, 'dersimiz atatürk' de izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Filmin senaryosunu yazan Turgut özakman, bu filmin 'çocuklar için çekilmiş ve genç neslin anlayacağı tek atatürk filmi' olduğu konusunda iddialıymış. Şu çılgın Türkler, Cumhuriyet, Diriliş kitaplarının yazarı olarak filminin de iyi olacağına inanıyorum.
ATATÜRK'TEN çok beğendiğim bir alıntı:
"Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler;önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Hiç yorum yok