doktora gittik

Genel bir kontrol ve tuvalet sorunumuz için doktora gittik. Çınar şaşırttı beni yine. Kan aldılar 5 tüp ve çınar öyle durdu sakince bekledi verdi kanını. Hayret ettim doğrusu. Bende durmaz nasıl yapacağım diye telaşlanıyordum.
Geçen hafta epey bir kabızlık krizi yaşadık. Çok üzülüyorum en çok da ileride bir etki bırakırmı diye aklımdan geçiyor. Bu konu önemli gerçekten. Avm’deki mağazalarda kıyafetlerin arasında ya da kabinlerde yarım ile 1 saat arasında bekliyoruz çınarı. Gidin diyor, uğraşıyor. Bu defaki epey kötüydü, terledi, mahvoldu oğluşum. Bu hastalığın teşhisi kolay ama çözümü zormuş. Yani kabızlık tamam ama nasıl çözeceğiz noktası çok zor. Uzun bir süreç, zaman ve uğraş gerektiriyor. Artık çınar her şeyin farkında. Üstelik bu tuvalet alışkanlığı kazanmasını da etkiliyor. İlaçla çözemedik. Yediklerine dikkat etmeye çalışsak da zorla olmuyor bazı şeyler…inatçı ve kararlı çınar…bakalım doktor birkaç şey önerdi, devam edeceğiz. Ben en çok ilacın yan etkisi varmı diye merak ediyordum ona takılıyordum. 2 senedir ilaç kullanıyoruz ona rağmen sorunumuz devam ediyor. Doktor hiç yan etkisi olmadığını, bağırsaklarda emildiğini söyledi. (ilacımız duphalac). Eğer 1 ay içinde düzelme olmazsa film çektireceğiz.
Oğluşum çınarım babaannesi ve büyükbabasının yanına alanyaya gitti. Karşılıklı birbirlerini çok özlemişler kaç aydır görüşmüyorlardı. Ayrıca kuzeni ceren ablası amcası, yengesi de orada. Birazda onları yorsun:))benden ayrılmak istemedi ama yinede duyduklarıma nazaran gayet iyi çınar. Bana çok düşkün ama bir o kadar da mantıklı. Ayrılırken konuşup anlatıp ikna edince kabul ediyor, huysuzlanmıyor. Bazı çocuklar başka yerde asla kalmıyormuş mesela. Zor tabii…
Bende yalnız kalmanın verdiği avantajlarla yazılarımı yazdım…keyifle demek istemiyorum çünkü aklım ve kalbim oğlumda. Gerçi o çok mutluymuş iyi bir teselli ama. Ya bu evdeki sessizlik. Hiç iyi değil.
Çınar döndüğünde artık kreşe başlamak istiyoruz. Ama nereye vereceğim konusunda tereddütlüyüm doğrusu. 5 kreş var yakında nerdeyse hepsi yan yana. Ama fiyatları çok farklı. Tabii iyi ve isim yapmış olanları aynı civarda. Diğerleri ucuz. bilemiyorsun ki bir iki hocayla az mevcutla ne yapıyorlar?güven ve profesyonel olmaları önemli bence. Gerçi profesyonel olanlarda hem pahalı hem de kalabalık oluyor. Bu konuda kafam karışık biraz. Az mevcut öneriyor doktoru ama az olanlarda branş öğretmeni yok, öylesine sırf vakit geçirmek, bakılmak için veriliyor. Üstelik güven konusuda soru işareti?yani iyi de olabilir kötüde.üstelik çok önemli bir dönem çocuk için. 5-6 yaşına kadar orada ne alırsa, temelleri atılacak. İsim yapmış bilinen bir kreşmi yoksa alalade profesyonel olmayan bir kreş mi?

Hiç yorum yok