Sitemde böyle şeylerden bahsetmemin bir nedenide oğlumun ilerde bu yıllarda neler yaşanıyordu, konuşuluyordu, dünya, teknoloji biz nerdeydik onu görmesi. Annem bunları 20-30 yıl önce yazmıştı şimdi yaşıyoruz derler belki kimbilir…mesela bizler o kadar kopuk büyümüşüzki yaşananlardan. Ben bebekliğimde çocukluğumda neler yaşanmış neler gündemdeymiş şimdi dönem filmlerini izledikçe öğreniyorum. mesela hatırla sevgili yada bu kalp seni unuturmu, güz sancısı, devrim arabaları… gibi filmlerde görüyoruz yaşananları. bunlar çok uzak değil 20-30 yıl öncesi. Hepsi ve daha bir çoğu çok güzel… yeni nesil şaşırıyor çünkü gizliydi bunlar sadece o dönem yaşayanlar biliyordu.
Eskiden yokluk varmış. Yağ, ekmek almak için kuyruğa giriliyormuş neler neler. tek hatırladığım bir televizyon ya da çamaşır bulaşık makinesi almanın ne zor olduğu. Şimdi her şey elimizin altında. Yurtdışında ne varsa türkiyede de var. imkansız yok.
geçenlerde tiyatro dersini izlemeye gittim. liseli çocuklara veriyorlardı. zor iş, hele eğitmenin işi çok daha zor. Şimdiki çocuklara Çanakkale destanını ne kadar hissettriebilirsiniz ki. Savaşı görmemiş, açlığı görmemiş çocuklara. o kadar uzak geliyorki. O ruhu anlayabilmeleri, taşıyabilmeleri çok zor değilmi? yaşanmışlık çok önemli. Olanları ancak bir masal hikaye gibi sadece hayal edebiliyorlar. oda nereye kadar tabii....
Neyse konum teknolojiydi. Neler değişiyor, çıkıyor bir bakalım.
*artık albümler usb bellekte çıkmaya ve satılmaya başlandı. Her şey nasılda değişiyor. Teknolojiye yetişememek hoşuma gidiyor. Çünkü hergün yeni bir şey görüyorum ve bu beni motive ediyor. Ya neler yapıyorlar diyorum. Bazen gazetelerde son çıkan farklı teknolojik ürünleri tanıtıyorlar. Neler var neler.
*İphone3g’lerde inanılmaz. Bunu çoğunuz duymuşsunuzdur. Gelişmiş bir internet cihazıda diyorlar. İnternetin yanınızda olması. istediğiniz an maillerinize bakmanız, youtube girmeniz, film ve klip izlemeniz hoş değilmi?çok popüler oldu şimdiden. Bakalım ne zaman ucuzlar alabiliriz?
*10 yıl sonra ofisler ortadan kalkacakmış. Her türlü yüzey bilgisayarmışçasına çalışacakmış. Bilgisayarımız ofisimiz haline gelecek her yerden toplantılara katılacağız. “azınlık raporu” filmi gerçek oluyor diye yazmışlar. Filmde kamuoyuna açık her alanda billboardlar önlerinden geçen kişiyi tanıyor. Ve onların özelliklerine uygun ürünlerin reklamlarını gösteriyorlar. biz bunları yakalayabilirmiyiz bilmiyorum.
yazan şu örnek de ilgimi çekti: dijital gazete ve dergilerin kullanımı ilerde artacak. Böylece her bireyin hangi konulardaki haber ve yazıları takip ettiği ölçülebilecek. Bu haber ve yazılardan birey hakkında pek çok çıkarım yapılabilecek. Reklam veren firmalar gazetenin belli sayısına 4 sütun reklam vereceğine, belli özellikleri olan okuyuculardan 10,000 tanesine diye reklam verecekler. Süperrrrr değilmi?
Bunlar şimdiden konuşulup düşünülüyorsa az kalmış yakında hayatımıza girer diyorum. Artık çocuklarımız birey tanıma yazılımları yaparlar işallah….
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok