ilginç ve farklı


Mikrodalga vazo
Kent yaşamı her zaman koşuşturmayla geçiyor. Gerek kendimize ayırdığımız zamanın kısıtlılığı gerekse yetiştirmemiz gereken işler bizi kimi zaman bunaltıyor.Tasarımcılar kent insanın zamanını verimli kullanması için çeşitli ürünler geliştiriyorlar. Mikrodalga vazo da bu tasarımlardan biri. Bu şık görünüşlü aygıt aslında bir vazo değil bir fırın.Vakti az olan insanlar için düşünülen bu vazo, masaya gelen yiyecek ve içeçeklerin ısıtılmasına yarıyor.Aletin üzerinde bulunan saat yemeğinizi ne kadar süreyle ısıtacağınızı ayarlamaya yarıyor. Vazonun tepesinde bulunan yaprak biçimli bölümde aslında bir lamba bulunuyor.Bu lamba ısıtma işlemi başladığında yanıyor ve söndüğünde yemeğinizin ısınmış olduğunu anlıyorsunuz. Bu aleti kullanılmadığı zamanlardaysa şık bir vazo gibi iç dekorasyon amacıyla düşünmek mümkün. Hayatın içinde küçük ama hoş bir teknolojik detay olarak düşünebileceğimiz bu ürün, aslında teknolojik gelişmelerin ne denli estetik olarak da kullanılabileceğini de bize gösteriyor.
Kuşlarla uçmak…
600 euroya kazlarla uçuş başlık..nasıl ama ilginç değilmi?moullec adında çılgın bir Fransız çevreci bunu yapan. Hedefi kuşların göç yollarını değiştirip kuşları avrupada’ki daha güvenli bölgelere indirmekmiş. 12 kazıyla gösteri uçuşları yapıyormuş heryerde. 600 euro bağışlarsanız size teşekkür plaketi gönderiyormuş. Bu paralarla da beş yılda 500 kuşa hollandaya uçmasını öğretecekmiş. Kuşları eğitip kendi istediği bölgelere göç yapmasını sağlıyormuş. Henüz türkiyeye gelmemiş. Gelsede bizim gölbaşında nesli tükenen kuşlarımızın ne halde olduğunu görse.. Millet nelerle uğraşıyor….

bu da bilgisayar kasası.... nasıl ama?
farklı web adresleri:
Ünlülerden tebrik var
Gercekten.com ünlülerle hayranlarını internette buluşturan bir site. Genel müdürü Erdal Boşkuş, Gercekten.com'un bir fan sitesi olmadığını anlatıyor: "Hayranı olduğunuz ünlü sitemizde kayıtlıysa seçiyorsunuz, onun sizin için seslendirmesini istediğiniz mesajınızı yazıyorsunuz. Ve hatıra ürününü seçiyorsunuz. Örneğin oğlunuz bir futbolcunun hayranı. O futbolcudan oğlunuzun doğum gününü kutlamasını istiyorsunuz. Ve siteden bir top alıyorsunuz. Bu top ünlü futbolcunun oğlunuz için 'Doğum günü kutlu olsun,' dediği videoyla birlikte geliyor."
Sunumax.com Site içinde yürüyebilen karakterler yaratıyorlar. Yani bunlar bir çeşit canlı reklam. İki kardeş bu siteyi kurmuşlar, oldukça iyi de para kazanıyorlar. Sadık Kocabaşa hizmetlerini şöyle anlatıyor: "Web sayfası olan firmalar, halihazırdaki sayfalarına online temsilci, online satıcı, yardım asistanı ekliyorlar. Migros'ta ürünleri tanıtan Ramazan davulcusu vardı. Seda Sayan bir zayıflama hapını tanıttı... Sabancı.com'da Güler Sabancı dolaşıyor. Televizyonda reklam vermek çok maliyetli. Bu, onlara göre çok ucuz."
Markalara öneriler
Ideshot.com büyük markalarla tüketicileri buluşturan bir site. Metin Kahraman ve Harun Pekşen, tüketicilerin aldıkları ürün ve hizmetlerle ilgili yenilikçi fikir ve önerilerini toplayıp markalara ileten ve bu sayede karşılıklı ileşitimi güçlendirmeyi hedeşeyen bir model kurdular. Kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan ideshot.com, üyelik sistemiyle çalışıyor; üyeler sitedeki markalara önerilerde bulunuyorlar. Örneğin Starbucks'a çok sık gidiyorsunuz ama kâğıt bardaklarından memnun değilsiniz. Bunu siteye yazarak, firmaya iletme şansınız oluyor.
http://www.myheritage.com.tr/.... Soy ağacı programı. Siz çıkardınızmı?

Hiç yorum yok