bitmeyen senfoni

Dünyanın en güzel şeyine sahibim deyip hergün şükrettiğiniz oluyormu?
Siz bebeğiniz uyurken onu seyretmenin ne olduğunu bilir misiniz?
Ben de “ezel” dizisindeki gibi sorularla başladım ))
şaka bir tarafa gözlerim doluyor her gece gerçekten. mucizem benim. Nasıl bir mutluluk. Allahıma hergün onu izlerken şükrediyorum. Bana böyle güzel bir şey verdiğin için…
Pamuğum diyorum. Çünkü pamuk gibi saf, yumuşak, temiz, beyaz…çok güzel.
Akşamları birlikte yatıyoruz. Uyuyunca kalkıyorum tabii. Yattıktan sonra ilk yarım saatimiz oyunla geçiyor. Dün kitabı aldım masal okuyorum sende uyu dedim. Ver ben sana okuyacağım dedi. Sen yat uyu dedi. Başladı okumaya. Allahım bıcır bıcır yarısı Türkçe yarısı kendi dili bana masal okudu oğlum. Beni uyutmaya çalıştı. Sonra ayaklarını öptüm tutturdu bende senin öpücem. Çok komikti. Aralarda mıstık deyip makas alıyor yanağımdan. Sarılıp öpüyor. İnsan başka ne isterki?iyi ki var iyi ki doğmuş. tabii babasınıda çok seviyorum. Bana böyle güzel bir şey verdiği için. İnsan sevmeye doyamıyor. Alıp içime sokasım geliyor.
Hergün yatakta oynarken çok eğleniyoruz. Güya beni uyandırıyor uykudan bir gülüyor bir gülüyor kahkahalarla. Söz ver bana son bu bundan sonra uyuyacağız uyandırma diyorum. Sööö diyor. Sesini kayıt alıp buraya koymak çok istiyorum. Hatıra kalır, hoş olur.
Hiç bitmeyen senfoni gibi. Bitmesini de istemiyorum. Anlat anlat bitmiyor. Zaten başka hangi şeyi böyle sıkılmadan büyük bir şevkle anlatabilirsinizki?
Çocukluk dönemi çok önemli. Düşünün bütün insanlar saf bir bebek olarak doğuyorlar. iyi ve kötü insan oluyor sonra. Buna anne babalar zemin hazırlıyorlar. Ne ekersen onu biçersin gibi. Çocuğa ne verirsen onu geri alıyorsun. İlgilenirsen, iyi eğitim verirsen bilinçliysen eminim o çocuktan boş bir adam çıkmaz. İnsanların bütün psikolojik rahatsızlıklarının kökeni çocukluğa dayanıyor ya.Yani nasıl etkileniyoruz önemli düşünün artık. O yüzden mutlaka zaman ayırın, ilgilenin, oynayın, gülün, anlayın, dinleyin. birlikte bir şeyler paylaşın çocuklarınızla.

Hiç yorum yok