emzik bırakma

En büyük korkum buydu. O kadar alışmıştıkki emziğe. Nasıl bırakıcaz diye kara kara düşünüyordum. Doktorumuzun önerilerini bekliyordum ki çınar nerdeyse bıraktı diyebilirim.
Çınar meme emmediğinden emzik vermeye başladım çok da faydasını gördüm beni çok kurtardığı zaman oldu. özellikle uyku uyurken vermeye çalışıyordum. 1 yaşına kadar düşkünlüğümüz yoktu ama sonra artmaya başladı. Hele hasta olduğu dönemlerde iyice istemeye başladı. Son zamanlarda beni korkutan boyuta gelmişti. Sürekli ağzında memesi. Meme diye ağlıyordu. Nasıl bırakacağız diye kara kara düşünüyordum.

Bir babanın bloğunda okumuştum. Anlatmışlar bende aynı yöntemi denedim. Çınara doğumgününde ağbi oluyorsun büyüyorsun artık meme almayacak, bırakacaksın değilmi diye epey bir söyledik. Sonra doğum gününde olay bitmişti. Yani vermedik oda istemedi. Birden bire kesildi. Söz verdi ondanmı bilmem. Şimdi bazen aklına geliyor ama bişey istiyom diyor. Meme istiyorum demiyor. Artık söz verdiği için mi bilmiyorum. Arada uyku saatinde huysuzlanırsa veriyorum. O kadar. İşallah böyle devam eder. Şimdilik biz iyi gidiyoruz.
Bir yazıda avantaj ve dezavantajlarını yazmışlar:
Avantajlar:
- eğer bebeğiniz emzik emmeyi seviyorsa ve rahatsız olduğunda emziği verin bu bebeği sakinleştirecektir.
- eğer bebek uyuduğunda emzik ağzında kalıyorsa, bebek uyanınca tekrar emecek ve uykuya tekrar dalacaktır.
- bebek emzik emiyorsa büyük ihtimalle parmağını emmeyecektir.
Dezavantajlar:
- bebek bir kez alıştığında emziksiz yapamaz. Yıllar boyunca kullanabilir ve bırakmakta zorlanır.
- emzik genellikle derin uykuda düşer. Bebek uyaninca emzigi tekrar emmek ister. Bu da onu uyandirir.
- uyanıkken emziği emen bebek ses çıkarmayı azaltır. Ve oyuncakları ağzıyla keşfetmeyi erteler. (biz bunu pek yaşamadık. Gündüzleri son zaman hariç pek vermediğimizden belki)
- her seferinde temizleyemiyorsanız emzikler hijyenik değildirler.(beni en çok endişelendiren kısmı buydu.
Acaba bundan mı çok sık hasta oluyor diye düşünmeye başlamıştım)
elmas emzik
neredeyse elmasla, altınla, kaplanmayacak eşya kalmayacak. bu emziği görüp de hayran olmamak elde mi? 278 parça beyaz elmas ile avrupa imalatı 14k beyaz altın ile donatılmış. bu elmas emzik gerçek silikon meme uçlu ve kullanılabilir. renkli elmaslar ile, üzerine istenen bilgilerin yazılması ile özelleştirebilir olan bu ürünün fiyatı bir servet, tam 17 000 dolar.

Hiç yorum yok