Değişim ve sağlığın önemi

Çocuğunuz hasta olduğunda hayatınızdaki her şey önemini yitiriyor. Tabii kendimiz hasta olunca da durum böyle. Yani sağlık en büyük nimet, ancak kaybedince değerini anlıyoruz. Çınar hasta olmasında ne yaparsa yapsın diyorum ve o hasta olunca kendimi düşünme hakkım olmadığına inanıyorum. Hani sıkça yazıyorum kendimize zaman ayıralım, ihmal etmeyelim diye hepsi anlamını yitiriyor böyle zamanlarda, çünkü sadece ve sadece oğluma odaklanıyorum onu düşünüyorum o sağlıklı iyi olsun ben mutlu olurum yeter diyorum.
Evet maalesef insanoğlu değişken, kolay kolay hoşnut olmuyor, unutuyor söylediklerini. Çınar iyileştiği zaman muhtemelen yine kendime dönüp ne yapsam, ne etsem diye hayıflanmaya başlayacağım. Sanırım böyle geçecek bir ömür. Sizi bilmiyorum ama ben böyleyim.
Yıllar geçtikçe farklılaşıyorum değişiyorum. Zevklerim, beğenilerim, korkularım, endişelerim, hayata bakışım, önem verdiğim değerler, isteklerim her şeyimle.
Yaş ilerledikçe ilk önce sağlık diyorum tabii gerisi boş. Ama gençken kişi böyle düşünemiyor, çılgın ve deli cesareti oluyor. Her şeyi yapabilirim gibi bir güce sahip oluyor. Her şeyi istiyor, farklı bir yönden hayata bakıyor, algılıyor.
Oysa şimdi ayaklarım yere daha sağlam basıyor, cesaretim azalmış, korku ve endişelerim artmış. Tabii çocuk olunca onunla da ilgilide bu kaygılarınız. Sadece yaş değil yani. Bire bir örtüşüyor bu yaşadıklarım çınarla. Yani çocuğunuz olunca hayata daha temkinli yaklaşıyorsunuz. Öyle çılgın cesaretler sorumsuzluklar yapamam artık…
Her yaşın, dönemin farklı güzelliği var.
Şimdi çınar var ve hayatım onunla çok daha güzel….

2 yorum

  1. Bundan 20 yıl sonra yaptıkların değil, yapamadıkların için üzüleceksin; dolayısıyla halatları çöz, güvenli limandan uzaklara yelken aç, rüzgarı yakala, araştır, düşle, keşfet.
    Aldous Huxley

    YanıtlaSil
  2. isminizide yazarsanız sevinirim. beni takip etmeniz çok hoş bende sizi tanımak isterim.yorumlarınızda çok net,kısa ve özel.teşekkürler

    YanıtlaSil