ilk doğum günü

NİCE YILLARA ÇINARRR....





















Nerdeyse 2 yaşımıza gireceğiz, ikinci doğumgünümüze az kaldı.bende daha fazla gecikmeden ilk doğumgünü telaşımızı anlatayım istedim.
"Öyle çok abartılı bir şey olmasın. Ne de olsa hatırlamayacak. Ondan çok bizim için özel bir gün. O ailemizin içine katılalı bir yıl oldu ve çok mutluyuz. En iyisi evde, yakın akraba ve arkadaşlarla kutlayalım" dedik ve yola çıktık.
Tabii birkaç hafta önceden, pasta neler yapılacak, kimler çağrılacak, ne ikram edilecek, nasıl süsleyelim???? sorularıya baş başa kalıyorsunuz. İyi ki abartmayıp aile arasında yapacaktık değilmi?
Önce çınara masa hazırlamak için sevimli bir şeyler alayımla başladım. Yani tabak, bardak, masa örtüsü, şapka, peçeteleri vb. birkaç malzemeyi çizgi film kahramanlarından birini aldım. Her yerde bulabilirsiniz bunlardan. Büyük marketlerde, hatta kırtasiyelerde, oyuncakçıda….
tabii olmazsa olmaz balonlar birde. Rengarenk alalım asalım dedik ama bunun yüzünden kriz yaşadık. Önceden alınca sönebilir dediler. Bizde doğum günü alalım dedik. Ve eşim epey dolaştı istediğimiz sayıda renkte bulamadık, 2 kere gitti geldi. Üstelik çok da tuzlu oldu. Sonradan evde balon şişirmek için satılan bir şey gördüm bir dahaki sefere ondan alıp deneyeceğim. Ayrıca şimdi tekrar şişirilebilen balonlar var. Çınara ilk balonunu palyaço şeklinde almıştım sevimli, şirin dikkatini çeker diye. sonra havası indi biraz ve attım. meğerrr onlar tekrar şişiriliyormuş. Yani siz siz olun atmayın çocuklar balondan hiç vazgeçmiyorlar.

kız çocukları için arkadaşım pembe-beyaz ağırlıklı balon almıştı. oda çok hoş oluyor. bir sürü alıp, asınca çok hoş duruyor.
Kimleri çağıracağımı düşünüp, herkese çınarın resminin basılı olduğu doğum günü davetiyesi hazırlayıp, elden verdim tabii. Ayrıca işyerinde bir arkadaşımın desteğiyle şöyle çocuk ş
arkılarıyla bir yılın nasıl geçtiğini gösteren resimlerle birlikte slayt gösterisi gibi bir cd hazırladık. Gelenlerle birlikte izledik, hoştu.
Ve gelelim ç
ınar ağacı yaşpastamıza.Her zaman derler ya gördüğün bildiğin şeyi alacaksın. Yeni bir şey yaptırmak her zaman risklidir. Nasıl olacağını tam bilemezsiniz. Nitekim Çınar’ın pastası da fiyasko olmuştu. Çok kötü görünümlü bir çınar ağacıydı. en iyi pastaneye gittim ve resimler verdim çınar ğacıyla ilgili. Gerçekten şeklini pek iyi yapamamışlardı. Ona da üzülmüştüm ama gerek yokmuş tabii. Yaşarken olayın içindeyken çok büyütüyoruz, abartıyoruz bazen. Sonra da gereksiz olduğunu anlıyoruz.
Ve en önemlisi çınar yeni yaşına hasta olarak girdi ve bütün sene öyle hasta geçti. Hiç keyfi yoktu. Gözleri akıyordu, keyifsizdi, ateşi vardı. Ona rağmen yinede bize biraz gösteri yaptı, oynadı.
Gece acildeydik. 1 yaşına kadar hasta olmayan çınar tam 11 aydır aralıklarla hasta. Hani derler ya yeni bir yıla nasıl girersen öyle geçer. Çınarda da bu yeni yaşına nasıl girdiyse yılı da malesef öyle geçiriyor. Herkese iyi yaşlar, sağlıklı doğum günleri diliyorum….


1 yorum

  1. eLİF hANIM mERHABA yaZINIZDA " Ayrıca işyerinde bir arkadaşımın desteğiyle şöyle çocuk şarkılarıyla bir yılın nasıl geçtiğini gösteren resimlerle birlikte slayt gösterisi gibi bir cd hazırladık. Gelenlerle birlikte izledik, hoştu." DEMİŞSİNİZ EVET cdyi hazırlayan benım tum Elifin Hayatı okurlarının bılmesını ıstedım teklıflere acığım arkadaslar her turlu vıdeo yapılır..

    YanıtlaSil