doğumdan sonra farklılaşan bedenimiz

Herkes farklı şeylerden şikayetçi kimileri güneş lekelerinden, kimileri çatlaklarından, kimileri göğüslerinin sarkmasından, kimileri fazla kilolarından…. Evet doğumdan sonra biraz erozyona uğramış olsak da her şeye değer tabii.
Sanırım saydıklarımdan en kolayı zayıflamak yani çaresi var yöntemi belli. Ama çatlak, sarkma ve lekeler zor gerçekten. Yani öyle kolay kolay geçmiyorlar. Ben yaklaşık 2 yıldır lekelerle mücadele ediyorum. Doğumdan sonra yüzümde yanaklarımın iki yanında lekeler oluştu. Bir sürü krem denedim ama şimdiye kadar bir sonuç alamadım. Özel leke maskeleri yaptım. O tariflerden iki tanesini yazıyorum. Gerçi ben bu konuda biraz tembelim. Yani bu tarz şeyleri biraz düzenli uygulamak lazım. Ben pek öyle yapamadım belki yapsaydım faydası olurdu.
Sizlerin faydasını gördüğünüz özel yöntemler varsa paylaşırsanız sevinirim.

CİLT LEKESİ MASKE TARİFLERİ:
1. 5 adet çileği rendeleyin 1 tatlı kaşığı taze limon suyu ile karıştırın. Temiz cildinize gözaltlarınıza gelmeyecek şekilde uygulayın. 15 dak. Bekletin ve ılık suyla yıkayın. Her hafta düzenli uygulayın. 6 hafta sonra yokoluyorlar.
2. Birkaç tane havucu rendeleyerek suyunu çıkarın. Havucun suyuna sırasıyla biraz killi toprak daha sonra merhem kıvamına gelecek kadar zeytinyağ karıştırıp yoğurun. Bu merhemi günde bir defa lekeli cilde sürün.

Hiç yorum yok