kolik


Kolik, çoğunlukla bebeğin ikinci ya da üçüncü haftasında ortaya çıkıp on ikinci haftasında(3 ay) son bulan, bazen de beşinci ayın sonuna kadar devam eden, kendini şiddetli ağlamalarla belli eden bir huzursuzluk dönemidir. Hemen her bebek bu durumu yaşar. Günde 3 saatten fazla düzenli ağlama nöbetleri (tıbbi bir sorun olmadığı halde) oluyorsa nedeni büyük ihtimalle kolik’tir. Genelde uzun bir günün sonunda başlar, kolik ağrısı çeken bebekler uyaranlara karşı çok hassastır bazı bebekler ciddi şekilde gaz sancısı çeker. Bazı emen bebekler annenin dietinden etkilenerek gaz sancısı çekerler. Gaz sancısı olarak bilinen infantil kolik 3 ayın altındaki bebeklerin % 10-30’unda görülür.
Tabii Çınar’da da 3 ay çektik. Neyse ki uzamadı. Çınarı rahatlatmak için her şeyi denedik. Doğal yazan her şeyi tabi. O ağladıkça dayanamıyorsunuz. My licon adlı gaz damlası çok iyi geldi. Tabii ona gelene kadar epey bir şeyler denedik. Herkeste farklı oluyor birine iyi gelen diğerine gelmeyebiliyor.
Tamamı bitkisel ve doğal ürünlerle bebeğimin artık gazı yok, uykusu ve huzuru çokkk yazıyor üstlerinde. Denediğimiz ürünleri yazıyorum.
My licon damla(amerikan pazarından gidip alıyorduk, eczanelerde yoktu)
Nurse harvey şurup
Metsil damla
Zinco damla
Myo-oil masaj yağı(topuklarına, karnına sürüyorduk)
Elma yağı(topuklarına, karnına sürüyorduk)
Ayrıca bunun için özel cd bile yapmışlar. Orhan Osman’ın özel kolik cd’sini bile almıştık. Farklıydı gerçekten ama çok iyi geldiğini söyleyemem. KOLİK albümü; sürekli ağlayan yenidoğan bebeklerin sakinleşmesi ve uykuya geçmesi için özel müziklerden oluşuyor. İçeriğinde white noise ve diğer özel frekanslar, anne rahim sesleri ve melodilerin birleşiminden oluşan repertuvar yer alıyor.

Hiç yorum yok