PEPEE....


Yeni bir çizgi film kahramanımız oldu biliyorsunuzdur? Adı pepee… İsmi de Türkçe. Hem de çok anlamlı. konuşma güçlüğü çeken ya da kekeme çocuklar için Anadolu'da kullanılan bir kelimeymiş. Yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç. yani dizi filmlerden ya da seslendirmeden ya da kıraçın eşi şeklinde tanıyoruz onu. 
Bir türk kahramanlı ilk çizgi filmimiz. Süper başarılı. Etrafta benten, bakugan gibi şiddet içerikli çizgi filmlerin yanında süper güzel. Üstelik çocuklarımıza kültürümüzü öğretiyor. Giydiği elbiseler, söylediği şarkılar ve yaptığı halk oyunları çok şirin. Tabii kültürümüze uygun ailesi var. dedesi, ninesi, kardeşi bebe. Ayrıca çizgi filmde arkadaşı şila, zulu gibi karakterler var. hepsi çok şirin.
Çınar bentenden sonra ilk kez başka bir çizgi filmi seviyor. halk oyunlarını ve çok güzel şarkı türkülerimizi pepe sayesinde öğreniyor. Ilgaz Anadolu şarkısını öğrendi ve sürekli söylüyor. Ne hoş. Bizim bildiğimiz eski şarkıları çocuklarımızın da söylemesi. Geçende anneannesine pepenin annem şarkısından çok duygulandığını söylemiş. çok mutluyum kendi adıma. Çocuklarımıza kendi kültürümüzü anlatan, faydalı iyi bir çizgi filmimiz olduğu için. 
en azından tv'de yayınlanan şiddet, canavar vs. içerikli çizgi filmlerden çok daha eğitici, anlamlı. zaten diğer çizgi filmlerde neden bir önlem alınmıyor, denetim yok anlayamıyorum doğrusu. çocuklar şiddet içeren çizgi filmleri izleye izleye saldırgan oluyorlar. çınar aylar sonra ilk kez savaşalım demiyor. 
Biz her ay dergisini alıyoruz. birçok dergiden daha faydalı bilgiler içeriyor. Pepenin de Diğer çizgi film kahramanları gibi her türlü oyuncak ve çocuklara yönelik malzemeleri çıkmaya başladı. Oyuncakçılarda bulabilirsiniz.   
Bilmeyenler için Trt çocuk da yayınlanıyor.  İzlemeyenlere izlemelerini tavsiye ederiz.  Sadece çocuklara değil büyüklerinde hoşuna gidecek kadar hoş. Keloğlan, hazerfen gibi diğer türk çizgi filmlerinden sonra yeni bir kahraman çok tuttu doğrusu. Her şeyde olduğu gibi buna da çalıntı gibi çamur atmaya çalışıyorlar. Ama hiç önemli değil. Varsın benzer olsun. Önemli olan içeriği. piyasadaki tüm çzigi filmlerden daha güzel. En önemlisi türk yapımı benim için.
Kıraç ve eşini tebrik ederim. Güzel bir iş doğrusu. Ayrıca güzel bir yatırımda. Gerçekten yaratıcı işlere bayılıyorum. Zaten başarılı olan her işin kişiye dönüşü de süper oluyor. Kırac’ın yeni albümü çıkmış, çok sevdiğim başarılı bulduğum bir sanatçı…
Bu adresten Pepeyle ilgili röportajdan daha fazla bilgi alabilirsiniz.  
Http://www.pressturk.com/roportaj/haber/33304/yuzde-yuz-yerli-kahraman:-pepee.html
Böyle yaratıcı yeni yapımların  çoğalması, güzel şeyler görmemiz dileğiyle. 

Hiç yorum yok