BABY SHOWER partisi


“Baby shower” türkiye’de yeni yeni duyulmaya başlanan bir konu. Bebek doğmadan önce annenin arkadaşlarıyla düzenlediği bir parti, eğlence demek…tabii çok önemli bir amacı da bebeğin doğmadan önceki  ihtiyaçların karşılanması, aileye maddi anlamda destek olmak.
çok mantıklı doğrusu. doğumdan sonra bizlere bir sürü hediye getirilir ama çoğu ihtiyaçları karşılamaz aynı türde bir sürü malzeme olur ve kullanamadan kalır çoğu.
Ülkemizde  de yapanlar vardır ama çevremde pek görmedim. Ben amerikadaki eltimlerden yıllardır duyduğum çok da hoşuma giden bir organizasyon diyebilirim.
Yakın bir arkadaşınız sizin için bu partiyi organize ediyor. Diğer arkadaşlara davetiye gönderip yeri, günü ve saati konusunda bilgi veriyor. Ayrıca bebeğin ihtiyaç listesi oluyor. O listeden hediyenizi alıp götürüyorsunuz. Davetiye, pastalar, şekerler, hediyeler  bir nevi doğumgünü gibi bir organizasyon oluyor. Hoş değil mi?
Bir annenin de doğumdan önce böyle bir partiyi hak ettiğini düşünüyorum. onun da böylesi büyük bir yaratıcılıktan (çocuk yapma) önce yani doğumdan önce bir günü olmasını çok doğru buluyorum.
Ama türkiyede bunu yapmak zor. İnsanlardan hediye ister gibi düşünülüyor. Hediye  konusuna gelince en azından ülkemizde son yıllarda hediye değiştirme kartı çıktı da  ihtiyacına göre en azından kişi değiştirme yapabiliyor. Bazıları “gelen hediyeleri
değiştirmem hatıra diyor” ama bebeğe gelen hediye de anlamlı değilse, kenara atılacak unutulacak, işlevsiz bir şeyse bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Ben hediye konusunda kart kullanmayı tercih edenlerdenim. 
anne adaylarına böyle partilerin düzenlenmesi ve görmemiz dileğiyle….

Hiç yorum yok