bebek ihtiyaçlarında yeni çıkan ve gözüme çarpanlar…


Yaklaşık 3,5 yıl aradan sonra yeniden bebek malzemelerine dönüş yaptık. 3,5 yılda değişen yeni bulduğum şeylerden örnekler vermek istiyorum sizlere.
En beğendiğim hoşuma giden şey bebek malzemeleri kiralama ve satma sitesi…süper buldum. Benim aklımdan geçen bir projeydi ve hayata geçirmişler.çok mantıklı bir iş doğrusu. hoşuma gidiyor benim gibi ihtiyaçları bilen ve onları hayata geçirenlerin olması. Biliyorsunuz zaten bebekler o kadar hızlı büyüyor ki her şeyleri birkaç ay ile sınırlı. Yani aldığınız her şey elinizde kalıyor hem eskimiyor hem yer kaplıyor. O yüzden 1-2 ay kiralamak çok mantıklı doğrusu. Ben salıncak kiraladım mesela. Çok da işimize yaradı. Sıfır gibi geldi, yeni ve temizdi. Sitenin adı;
www.al.oyna.ver.com
Bebeklere yönelik alış-veriş yapılabilecek yeni gördüğüm birkaç site adresi de vermek istiyorum.
www.cogitoy.com
www.annelutfen.com
www.kirmizikuzu.com
bebekdepo.com
emzirme önlüğüne ilk aylarda çok ihtiyaç hissettim. Özellikle deniz kenarında emzirirken. Sanırım bu yeni bir ürün olmayabilir. Ama ben ilk kez emzirdiğim için ihtiyaç duydum ve yeni keşfetip aldım. Çok kullanışlı.
Şimdi tüm yataklar sallanmalı. Park yataklarda bile var. Çınar zamanında yeni yeni çıkmaya başlamıştı. O zaman çok ihtiyaç da hissetmemiştim. Ama nil sallanarak uyumayı çok sevdi.  İlk aylar yatakları elimizle sallamakla geçti. bir ay salıncak kiraladım çok rahatladım kendi sallanıyordu. 
Taşıma ve emzirme kolaylığı sağlayan Baby Sling’ler çoğalmış. Çok farklı modellerde var.
Çocuk yürümeye kalkıştığı zamanlar belinizin kopmaması ve çocuğun düşmemesi için bebek yürütme aparatı çıkmış. almadım ama denenebilir. Belinizin ağrımaması için ideal.
Diş çıkarma bisküvileri çıktı hoşşş…dişlerini hem kaşıyor hem yiyor. hipp organik büsküvi de güzel sert ve şekersiz.
Anne sütünü arttırıcı içecekler çoğalmış. Epey değişik marka gelmiş bebek marketlerine.Ülker'in maltana süt arttırıcı içecekleri güzel. marketlerde var. Diğer markalar gibi pahalı değil ben bolca içtim. 
En çok yeni model çok şık olan bebek arabalarınaözendim. Ama sadece birkaç ay için yenisini almak istemedim. Elimizdekiyle idare ettik.
Bebekler dünyasında yeniliklerin önüne geçmek imkansız. Teknoloji gibi hızlı ilerliyor. Bebeği olanlar pratiklik isteyen, işlevsel malzemeler istiyor. Tabii ihtiyaçlar gün geçtikçe farklılaşıyor bu da yeni şeylerin üretilmesine neden oluyor. Bu işin de sonu yok gibi.
Bebeklerinizi rahat yetiştirmeniz dileğiyle….

Hiç yorum yok