DÜNYAYA AÇILMA ZAMANIDIR….

Yeni yerler görüp, dünyayı keşfetmek için öyle beklemek, para biriktirmek, illa otellere gitmek gerekmiyor. Artık dünya küçük.. seyahat etmek kolay…alternatif çok…son zamanlarda çok farklı gezi seçenekleri görüyorum. size uyan var mı acaba???
http://www.gezialemi.com/HaberAyrinti.asp?ID=639&SAYFA=4
güzel bir gezi sitesi. gerçi o kadar çok kiğ gezi blogları...hürriyetin eki seyahat bile çok güzel bir gezi rehberi bence. gezilecek, görülecek çok yer var....

HOSTEL

Hostel, Avrupa'da öğrencilerin ucuza konaklayabilmesi için okul yurtlarına benzer bir sistemle çalışan pansiyonlardır. Fiyatlarının uygunluğu yüzünden Interrail (Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, gezginlere ucuz ulaşım olanağı sağlamayı amaçlayan bir pas bilet uygulamasıdır.) gezginlerinin tercihidir. Odalar 10-15 kişilik olabilir…….

esasında mantık olarak yurt gibi gözükse de İstanbul’da ve yurtdışında o kadar güzel hosteller var ki ekonomikliği düşünülürse neden olmasın diyorsun. Ama tabii bu tarz şeyler için özgür, bekar, öğrenci ya da yalnız olmalısın sanırım. Yani küçük  çocuklu ve bağımlı kişiler için zor gibi görünüyor. Ya da bizler öyleyiz. Bebekleriyle, birkaç çocuğuyla yurtdışından gelen pansiyon vs. her yerde  kalıp gezebilen yabancılar çok. ülkemizde görüyoruz….

COUCHSURFİNG


İnternet üzerinde faaliyet gösteren uluslararası bir misafirperverlik servisidir. Üyeler couchsurfing.org web adresini kullanarak seyahatleri sırasında birbirlerine konaklama ya da rehberlik konularında destek olmaktadırlar. Dünya genelinde 5 milyondan fazla üyesi vardır. Üye olmak ücretsizdir. CouchSurfing, kendisinden daha önce kurulmuş olan Hospitality Club sitesini geçerek dünyanın en çok üyeli misafirperverlik ağı olmuştur…..

HOME EXCHANGE (Ev değiş tokuşu) sistemi 

Dünyada uzun yıllardır uygulanan Home Exchange (Ev değiş tokuşu) sistemi Türkiye’ye de geldi. Dünyanın farklı yerlerindeki tatilciler sitedeki evlere bakarak istedikleri ülkeden insanlarla evlerini bir süreliğine değiştirip tatil yapabiliyor. Sistemin Türkiye’den henüz 80 üyesi bulunuyor. Üyeler ev değiş tokuşları için herhangi bir ücret ödemiyor ancak internet sitesine yıllık 191 lira ödeniyor…..

airbnb adlı bir sitede de evinizi kiralıyorsunuz...ilginç ve hoş...
https://www.airbnb.com.tr/?af=1922719&c=A_TC%3Dhhjjd2h4d9%26G_MT%3De%26G_CR%3D21842928156%26G_N%3Dg%26G_K%3Dairbnb%26G_P%3D&gclid=CIbLg7nfkLgCFYeS3godrVwAvwhttps://www.google.com.tr

"Kalacak bir yer bulun. 34.000 şehirde ve 192 ülkedeki kişilerden yer kiralayın"

->

4 yorum

  1. Verilen bilgiler için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu tip kişisel bilgi veren sitelerin değerini bilmek gerekiyor. Çünkü emek verilip bizler için değerli bilgiler paylaşılıyor. Gerçekten ellerinize sağlık değerli çabalarınız ve emekleriniz için.

    YanıtlaSil
  3. Konu hakkında araştırma yapmak için sitenize giriş yaptım ve gerçekten de blog siteleri yazarları titiz çalışmayla bilgileri bizlere sunmaktadırlar. Diğer web sitelerinde bilgiyi elekten geçirmeden direkt sunuyorlar fakat konuya özgü yazılar veren blog siteleri yazarları bizlerin hassasiyetini anlayıp buna uygun davranmaktadırlar. Emekleriniz için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil