YAZIN ÇOCUKLARLA ANKARA…

Hafta içi herkes dağılıyor…çocuklar yaz okuluna, anne babalar işe. Akşam evde buluşma. Akşamları aralarda dışarıya yemeğe gitme ya da parka, yeşilliğe kendini atma….nasıl olsa hava geç kararıyor ve akşamların serinliği iyi geliyor…
Hafta sonların da ise alternatif çok gibi görünse de bence az….
Ahlatlıbel, parklar(Lozan parkı bol ağaçlı, kuğulu park, moganpark vs.), dikmen vadisi, incek çay bahçeleri…yazın Ankara da böyle park ağırlıklı listemiz var. Yapacak başka bir şey de yok.
Kışın soğuktan yazında sıcaktan kaçmanın en kestirme yolu olan avm leride unutmuyoruz tabii…Bazı avm lerin önünde lunaparklar var. Akşam üstü veya akşamları gidilebilecek alternatiflerden….
havuzları unutmayalım…ailecek hafta sonları eğlenceli olabilir. Pazar brunchlarını da….
Bu aralar alışveriş festivali ve konserler de var. Yakında ramazan geliyor. 1 ay ramazan şenlikleri olur, geceleri daha serin diye kendimizi dışarılara atabiliriz…ağustos da sanırım yazın son ayı olarak tatil zamanı olur. Ankara boşalır iyice…yaz çabuk bitiveriyor, eylül dedinmide okul telaşıyla başlıyor sonbahar ve kış…..
Sinemaya da gidiyoruz. Çınar her hafta yeni gelen bir filme gitmek istiyor, hoşuna gidiyor.  
Biletix gibi sitelerden ankaradaki yaz konserlerini takip edebilme şansımızda var. Jolly jokerde yaz konserleri, sanatçılar var neyse ki.
Dün hamam sefası yaşadım…bu sıcaklarda, yaz yazda hamammı olurmuş demeyin. Tatil dönüşü o kaşınan ölü derinizi temizletmek ve üstüne de bir güzel kahve ve köpük masajı yaptırmanın zamanı yok sanırım. Gerçekten rahatlatıyor. Hele de kahve nasıl bir peelingmiş yumuşacık yapıyor teninizi. Şengül hamamına da gittim sanırım ankarada gitmediğim hamam kalmadı ama en çok burayı beğendim. Gerçekten kaliteli ve çok güzel….

değişik alternatif öneriler varsa lütfen paylaşın…gerçekten ihtiyacımız var. 2 ay hep aynı şeylerle geçmese….
-->

Hiç yorum yok