GİRİŞİMCİ ÇOCUKLAR….

 "Kırmızı kumbara 50 bin çocuk finansal okuryazarlık" projesi
 “Yeterince tasarruf yapıyor muyuz veya tasarruflarımız yeterli mi gibi sorulara cevap aranırken, acaba çocuklarımız bu konuda ne kadar bilinçli sorusuna cevap olması için, İstanbul'da öğretmenler ve öğrenciler için 'Finansal Okuryazarlık' projesi başlatıldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Bölgesel Çevre Merkezi, Koç Üniversitesi ve ING Bank arasında imzalanan protokol ile. 'Turuncu Damla' isimli proje ile ülkemizin finansal okuryazarlık çalışmalarına katkı sağlanacaktır.

Öğretmenler ile işbirliği yaparak tasarruf kavramının en temel yapı taşlarından yani gelecek algısı, planlama becerisi, sabırlı olma ve özdenetim gibi kazanımlarla başlanarak ilkokul 3. ve 4. sınıf yaş grubundaki çocuklarda sürdürülebilir bir farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır. Ayrıca projede, farkındalığın ölçülerek hem kamuoyu hem de bilim dünyası ile paylaşılması hedeflenmektedir.” Deniliyor…

Bu proje gerçekten çok güzel. Öyle farklı, yaratıcı projeler duyuyorum ki mutlu oluyorum. Ne kadar basit ama ne kadar anlamlı diyorum…bu projede türkiye’ye yaygınlaştırılmalı bence. Çocukların hepsinin böylesi deneyimler yaşaması lazım. Öğrenmesi lazım…aşağıdaki yazıyı okuyunca çocukların neler yapabilidiğini ve ne kadar güzel sonuçlar alındığını görüyoruz. Böyle bir çarşı olsa. Çocuklar çarşısı. Çocuklar da orada kendi yaptıkları oyuncakları, pasta-börekleri ya da eski kitap ve dergilerini satsalar ne hoş olur?Her hafta ayrı ayrı çocuklara imkan tanınsa…okullar belki de kendi içlerinde düzenleyebilirler…çocuklar kazanmanın keyfini ve zorluğunu küçükten öğrenmeli ki kıymet bilsin, mutlu olsun. Doyumsuz olmasın…


Girişimcilik panayırı: “bakın panayıra katılan çocuklar neler anlattı:
Sıla: Küpe ve kolye satıyorum. Buradan kazanacağım geliri engellilere bağışlayacağım. Çünkü onların da canı var.
Esra: Burada girişimciliği öğrendik. İleride yapacağımız etkinliklerin başlangıcı, daha da geliştireceğiz. Üç kumbaram var. Kazandığım paraları eve gidince birikim kumbarama atacağım.
Sinem: Para kazanmak çok zormuş. 50 lira kazandım. Bu parayı saklayacağım. Gelecek için para biriktiriyorum. Üniversiteye gideceğim zaman lazım olacak.
Yağmur: Oyuncak ve takı satıyorum. Çok kazandım, tam 30 lira. 100 liraya ulaşmaya çalışıyorum. Bu paranın bir kısmını kumbarama atacağım. Ama para kazanmak çok zormuş, indirim bile yapmak zorunda kaldım. Birazını da babama vereceğim bana elbise alsın.
Taha: Para kazanmak hiç de kolay değil. Biz panayırda oyuncak, CD ve kek sattık. 99 liraya ulaştık. 100 liraya ulaşmaya çalıştık çok zorlandık. Hatta ucuzluk yaptık, baya indirdik. Biz 9 kişiydik. Seneye bütün sınıf birleşip kazandığımız paraları ihtiyacı olanlara vermek istiyoruz.
Zeynep: Ben arkadaşımla takı sattım ama arkadaşım her şeyi 25 kuruşa sattığı için çok az para kazandık. Ben 1 liraya satalım diyordum arkadaşım almazlar 25 kuruşa satalım olsun bitsin diyordu.

Mehmet: Evde annemle kek yaptık, ilk başta 1 liraya satıyorduk. 20 lira kazandım. Ama karşımda satış yapan arkadaşlarım indirim yapınca ben de 50 kuruşa indirdim. Rekabet var ne yapayım. Para kazanmak çok zormuş. Parayı yardım kumbarama atacağım.”……………..-->

Hiç yorum yok