Son duyduğum çocuk dünyasındaki yeniliklerden…

***Nilin tuvalet eğitimine başlıyoruz. Bunun için ilk olarak bez külotlara geçmek iyi oluyor. en azından külot giymeye alıştırma dönemi oluyor. Ama külot bez bulmak zor. İnternette bir sitede bulduk ve güzel gerçekten… Japon bebek bezi şeklinde geçiyor.
http://www.superkidzz.com/
yurtdışında çok farklı bebek külotları, bezleri var. amerikadan gelen bir alıştırma külodumuz var o kadar güzel ki, türkiyede satılanlar malesef öyle değil. internette bakarken alibaba.com da benzer bebek külot ve bezlerine rastladım. 


***Bebek sektöründeki yeni tasarımlar beni mest ediyor. Mira bonbonu takip ediyorum. İnanılmaz hoş şeyler var. Çeşit, desen, renk, model farklı seçenekler mevcut. Kapı süsleri, sepetler, anı defteri, altın yastıkları….sepet yerine apaç yapmışlar mesela. bebek şekerlerini asıyorsunuz herhalde....kapı süsleri bir harika...bebekli altın yastıklarına ne demeli...böyle uzayıp gidiyor…












































***bebeklere yüzme okulu
iki arkadaşımdan duydum. Henüz 1 yaşını doldurmamış bebeklerini yüzmeye götürüyorlar. Youtube izlediğim bebek yüzmelerini görünce hiç şaşırmadım doğrusu. Onlarda öğrenebiliyorlar.

 “Avustralya Yüzme Antrenörleri Birliği’nin ( ASCTA) Yüzme Eğiticiliği ve Su Güvenliği eğitimi bölümü Swim Australia’nın eğitimlerine katılarak sertifika sahibi olan Ankara Deniz Yıldızları'nın eğitmeni Gamze Baran, bebek ve çocuklar için su güvenliği eğitimi programının 4-12 ay grubu ve 1-4 yaş grubunu kapsadığını söyledi. 


 Baran, kursun ana amacının; klasik bir yüzme eğitim programı olmaktan çok, bebek ve çocukların suya düşme anında kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan, tehlikeli bir durumda kendilerini kurtarabilme becerisi geliştirmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.”


 ankaradenizyildizlari.blogspot.com 

***Dişleri korumak ve Fissur Örtücü (Fissur sealant)
Fissur örtücüler, arka dişler üzerindeki oluklara uygulanan şeffaf veya beyaz renkte sıvı şeklinde plastik esaslı maddelerdir. Diş minesine yapışarak çürük oluşumuna engel olur.
çocukların dişlerini korumak adına çok güzel bir uygulama. Çınara yaptırmayı düşünüyorum. Çünkü dişleri çok çabuk çürüyor. En azından birazcık da olsa koruyucu özelliği varsa çok iyi olur diye düşünüyorum. şimdiden bir sürü dolgumuz var zaten...Bir arkadaşım yaptırmış, tavsiye etti. Ben de ilk kez duydum. Ama önemli olduğunu düşünüyorum…

-->





Hiç yorum yok