EMİTT Fuarından renkli görüntüler....


24-27 ocakta İstanbul Tüyap’ta uluslar arası turizm fuarına katıldım. Çok renkliydi. 
Turizm çağımızın en önemli olgularından biri…artık turizmde bizde önemli ülkelerden biri konumundayız.
Çok eğlenceliydi. Rengarenk, tüm ülkeler showlarıyla kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Rekabetin güzel yüzü bence turizm. Globalleşmenin en güzel yönü de böyle kaynaşıp, tüm dünyanın bir araya toplanması. Fuarları bilen, gidip gören eminim bir daha kaçırmıyordur. Çünkü güzel bir geçirmenin garantili yolu. Sanki dünya ayağına gelmiş gibi. Bir yanda samba rüzgarı, bir yanda Arjantin tangosu, bir yanda Anadolu ateşi….ne istersen ona takılabilirsin. Türkiye’ninde nerdeyse tüm illeri vardı. Türkiye haritasını da görebiliyorsun. Lezzetlerinden tadıp, kültürlerini izleyebiliyorsun. Yöresel gelenek, görenekleri görme, yerel lezzetleri tadmak için ortak bir zemin alanı fuarlar.
İstanbul’da Emittte çok güzeldi. Her ülke, şehir öyle güzel standlar kurmuş ki hayran oluyorsunuz. En çok da yabancı ülkelerin Türkçe bastırdıkları broşürler hoşuma gitti. Yani artık Türkiye’de de bir potansiyel olduğunun farkına varmaları ilginçti. bizi de tanıyıp, ülkelerine çağırıyorlar…çok hoştu.
çok değişik etkinlikler vardı. mesela isminizi Singapur standında Malayca yazıp çerçeveleyip size hediye ediyorlardı. ya da Nallıhan ipeklerinin kozalardan nasıl yapıldığını uygulamalı gösteriyorlardı. çok ilginç detaylar vardı...tabii yiyecek, içecek ikramlarını ve tanıtım çanta ve broşürlerini saymıyorum...
Seneye kaçırmayın derim…   

-->











Hiç yorum yok