ankarada güzel bir mekan...

Sevgililer gününde bankalar hediye yağmuruna tuttu. Mesela yapı kredi belli bir limite kadar harcayınca 14 şubat gece 12’ye kadar yemek hediyesi veriyordu. Bizde değerlendirdik tabii arkadaşlarla. Bu konuda bize çok malzeme oldu ve güldük. Yemek yerken çok eğlendik. Saat 12’yi geçirirmiş, unuturmuşuz deyip durduk.
Esasında sevgililer günü konseptinden daha önemlisi benim için evlilik yıldönümüzdü. Alpay’a gidecektik. Sevgililer günü konseptine çok uygun değil mi?çok severim. ama Pazar gününün azizliği vardı. Ertesi sabah iş vardı ve Alpay 11’den sonra çıkacaktı vazgeçtik. Quente diye bir retorana gittik. Pişmanda olmadık değdi, her şey çok şık ve güzeldi. Yemekler leziz, ortam ve müzikler özenle seçilmişti. Restoran fiks menü ile çalışıyor. Sistemide güzel. Biraz tuzlu da olsa değer. Sistem aynı pizzadaki gibi. Doyana kadar et burada. Süper yani. Gerçekten doyduk ete.
En çok rahatsız olduğum şeylerden biri zaten bu et konusu. Leziz, güzel et bulamıyorsunuz. Çınar bile anlıyor. Seviyor ama kötüyse yemiyor. Güya en iyisini alıyoruz ama pek iyi çıkmıyor. Çok müzdaribim bu konuda. O yüzden uzun zaman aradan sonra et yerken yüzüm güldü.
Brezilya’nın özel mutfağını Türkiye’ye taşıyan Quente, Türk damak tadına uyumlu bu kültürü var. Özellikle masa düzeni, dizaynı, sunumu çok şık. Özel peynirler ve mezeler vardı. Quente’ye özgü olan menüde size et şöleni ile beraber muska böreği, kızarmış muz gibi farklı ve hafif tatlar servis ediliyor. Havyarıda unutmayalım. Menünün en iddialı bölümünde et ve tavukta unutulmaz lezzetler var. En az 20 gün dinlendirilmiş etler özel pişirme ve sunumu ile geliyor. 2 çeşit Tavuk ve 5 çeşit Kuzu Dana eti olmak üzere toplam 7 çeşit et ikram ediliyor. okyanus tuzu ile tatlandırılarak gerçek et tadı ile servis ediliyor. Masalarda bir tarafı “ET SERVİSİNE DEVAM” anlamına gelen yeşil, diğer tarafı “ET SERVİSİ İSTEMİYORUM” anlamına gelen kırmızı plakanın yeşil tarafını çevirdiğinizde “LEZZET FIRTINASI” başlıyor. Kırmızı tarafı çevirene kadar devam eden sınırsız et servisi bize çok fazla geldi.
Yakında yemek programına başlayacağım buradan…:)) Ntv’de yayınlanan tadı damağımdaki gibi…

1 yorum