alışveriş eleştirisi

Birazda eleştiri yapmak istiyorum. Bu avm’ler ya da mağazalar arasındaki farklar benim sinirlerimi bozuyor.
hafta sonu Cepa avm’ye gittik. Fakat oyun yerini pahalı buldum. Panora ve 365 avm’de jeton 1,5 tl orada 2,5tl. üstelik çoğu makine 2 jetonla çalışıyor. Diğer avm’lerde 1,5 tl’ye tek jetonla bowling oynarken burada 5 tl’ye oynadık. Fark çok anlayacağınız. Aynı şey tren içinde geçerli. Diğer yerler 2 tur attırıyor bunlar 2 dak. tek tura daha fazla para alıyor.
Tepki vermeliyiz diye düşünüyorum. Bu kadar da farklar olmamalı. ama tüketim toplumunda bu mümkün değil. Kimse umursamıyor belki de.
Zaten bu bariz farklar insanın kendini enayi hissetmesine neden oluyor. Aynı durumu her sektörde yaşıyorum. Bir organik marketten 27 tl’ye Organik bal aldım aynısını metro grosmarketten 17’ye aldım. Hiç adil değil değilmi? İsim verip vermemekte tereddütlüyüm. Acaba bu pahalı yerleri yazıp biraz deşifremi etmek lazım bilemiyorum.
Mesela yemek de de aynı şeyi yaşadım. En bozulduğum şey beğenmediğim bir yemek yiyip çok para vermek. Yani hem güzel değil hem kazık derler ya. İşte burası da öyle.
Dışarıda yemek yiyeceksek evde de çok yiyemediğimiz için hem de sağlıklı olduğunu düşündüğümden hep balığı tercih ediyorum. Panora’da fisho var çok iyi, taze, güzel ve bol servisleri. Ve çok pahalıda değil. Ama aynı şeyi my fish için söyleyemeyeceğim. Pahalı ve kötü. Azcık balık koyuyorlar porsiyona gerisini otla dolduruyorlar ve lezzet sıfır. Ve pahalı. Bir kere günün balığı çok güzel dediler aldık. Hem kötüydü hem de uçuk bir rakamdı. Sanki avm’de değil de boğazda balık yiyorsunuz.
Hafta sonu alışveriş için biraz dolaştım. ucuzluk başlamış ama pek iç açıcı birşeyler yok. Bitmiş mi anlamadım. Öyle ucuzda değil. Beğendiğim şeyler hep pahalı. Özetle pek bir şey bulamadım.
Hiç alakasız yerden annemin evinin oradan çizme aldım. Heels ayakkabı var, dışarıdan geliyormuş modeller. Fena değil. Özellikle marka çantaların bire bir aynıları var. 3-5 milyarlık çantalar 300-500 milyon arası burada. Ayakakbılarda indirimdeydi. Bu sene gri moda sanırım bende takmıştım illa gri arıyordum. Hep siyah ve kahverenginden sıkıldım. Rengarenk ayakkabıları seviyorum. İlgilenirseniz turan güneş bulvarı üzerinde…

Hiç yorum yok