tanıdığım tüm arkadaşlarım güçlü......


GÜÇLÜ KADINLAR
Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan. Anne babaları tarafından böyle yetiştirilen. Onlar kendi paralarını kendileri kazanmak isterler. Evdeki tüm tamirat tadilat işlerinden anlarlar. Bir erkeğe mecbur kalmadan hayatlarını da devam ettirebilirler. Faturalarını da kendileri yatırırlar. Hemen hemen tüm işlerini kendileri yaparlar. Hatta etraflarının yükünü de üstlenirler. Özgürlüğü severler, dik durmayı da, güçlüdürler çünkü..

Aşık olduklarında hissederek yaşarlar. Aşklarına kurallar koymadıkları gibi büyük beklentilere de girmezler. Sevdiklerine problem çıkarmazlar. Bütün gün çalışıp durduktan sonra akşamları yorgunda olsalar sevgilileri buluşalım dediğinde hemencecik sevgililerinin onları evden almasına gerek kalmadan, o her nerdeyse onun olduğu yere giderler.

Çoğu zaman sevgililerinin ya da kocalarının haberi bile olmaz yaşadıkları sıkıntılardan, yansıtmazlar çünkü. Para var mı, işyerinde sıkıntımı oldu, birine canımı sıkıldı, hiç bunlarla yormazlar birlikte oldukları erkeği. Çünkü istemezler kimse onlara acısın.

Sonra bir bakarlar ki bu kadar dik durmanın ve sorun çıkarmamanın karşılığında gerçektende kimse onlara acımaz. Bu durum zamanla gelenekselleşir ve acınmama ile sorun çıkarmama yaşam tarzına dönüşür. Eskaza dayanamayıp sorunlarını paylaşmaya kalksalar bu seferde sorunlu kadın, kaprisli kadın, tahammül edilemez kadın damgası yerler. Bu yüzdende terk edildiklerinde bile hiç seslerini çıkarmaz bu güçlü kadınlar. Terk eden erkekte bilir onun ne kadar güçlü olduğunu ve onsuz da yaşabileceğini, içinde yaşadığı fırtınalardan bi haber.

Sonra bir dosttan, eşten ya da tanıdıktan duyarlar ki onu terk eden adam gitmiş erkeğe muhtaç yaşamak zorunda olan biriyle beraber olmaya başlamış. Erkekler çok severler böyle kadınları. Birinin ona muhtaç olduğunu görmek birçok duygusunu okşar erkeğin. Onlar kendini erkek gibi hissettirir. Bu zayıf kadınlar erkeğe bağımlıdır.

Maalesef fatura falan yatırmazlar anlamazlar çünkü. Nerden yatırılır onu da bilmezler. Ev ya da yemek alış verişi de yapmazlar çünkü, taşıyamazlar onca torbayı. Hep yorgun olurlar, bütün gün kuaför, o mağaza bu mağaza gezerler. Akşama yemek yapmaya fırsat bulamazlar. Akşam eşleri eve geldiğinde bugün yemeğe nereye gidelim diye sorarlar. En kötü ihtimal dışardan yemek söylerler. Zayıf kadınlar doğurdukları çocuğa bakacak gücüde kendilerin de bulamazlar, pamuklar içinde yaşamaya alışmışlardır bir kere. Kendilerini hep altın tepsi içinde sunarlar. Huysuzlukta ederler ama bu erkeğin hoşuna gider, çünkü kadın ona muhtaçtır, söylenmeyen güçlü kadının aksine. Hiçbir şeyi beğenmedikleri gibi devamlı da mutsuzdurlar. Pek teşekkür etmezler, kıskançlık krizlerini de severler. Kocasının ve sevgilisinin hayatlarını karartırlar. Erkekler bu kadınları asla terk edemezler. Çünkü o güçsüz kırılgan bir kadındır. Ayrılırsa kurda kuzuya yem olur. Her an korunup kollanmalıdır o! Zayıf kadınlar hiç çökmez buruşmaz ve yıpranmazlar. Ancak işin ilginç yanı her zaman değerli olanlar da onlardır. Ve geride kalan güçlü kadınlar tüm bunların nasıl gerçekleşebildiğine sadece bakakalırlar.

1 yorum

  1. elif hanım sanırım sizde özgürlüğü seviyorsunuz.erkekler bu kadar düşüncesiz yada bu kadar içten bazarlıklı olmaması lazı diye düşünüyorum.tabiii sizin hissettiklerinize yada yaşadıklarınızada saygı duyuyorum.Ama bazı bahsettiğiniz konulardada size hak vermeden geçemiyecem.Yani yazınızın hepsine katılmamakla birlikte yinede teşekkür ediyorum.İnsanları bazı konularda bilgilendirdiğiniz içinde ayrıyetten teşekkürler :)

    YanıtlaSil