Müze özürlüyüz

Adamlar her şeyin müzesini açıyorlar. Çünkü müze diye bir kavramları var. Bizde yok maalesef. Mesela “peynir müzesi”. Ya da “aşktan geriye kalanlar müzesi"
Varmı böyle bir şey. Sevgiliniz ya da eşinizden ayrıldınız, ondan kalan hatıraları bu müzeye bağışlıyorsunuz. Çöpe atmaktansa. Sonsuza dek yaşıyor aşkınız…“Dünyaca ünlü “Museum of Broken Relationships - Aşktan Geriye Kalanlar” müzesini Sevgililer Günü’ne özel 01-14 Şubat tarihleri arasında İstinyePark Ana Aktivite Alanı’nda sergileyecek. Tüm dünyayı dolaşan bu sergi gittiği her ülkeden bağışlar toplayarak aşk hikayelerini ölümsüzleştiriyor” muş. ilginç değilmi?
farklı olsunda. Hani derler ya reklamın iyisi kötüsü olmaz bu da böyle bir şey. Kötü olsun ama tutulsun, akılda kalsın önemli olan bu.
Maalesef resimleri gazetede vardı ama bulamadım. böyle kişisel panolar yapmışlar onların üstüne terlik, kolye vs. asmışlar...
Bende annelere sesleniyorum. Özellikle bizim annelerimize. Gelin bizde çocuklarımızın, torunlarımızın eski giysilerini, özel anılarını müze yapalım. Herkesin annesi bebeklikten bir şeylerini saklamıştır mutlaka. İşte onları. Kimbilir ne güzel, hoş şeyler çıkar. 30-40-50 yıl önceki bebek giysileri. Çoğunluğu el emeği göz nurudur.
ya da bez ya da ahşaptan yapılmış oyuncak bebeklerin olduğu müze açsak. hani bu yöresel bez bebeklerimiz var ya. tüm türkiyede her köşede yapılan.ya da eskiden annelerimiz bezden bebekler yaparmış, şimdiki gibi değilmişki. belki köylerde halen öyle yapanlar vardır. işte o bebekleri toplasak müze yapsak kimbilir ne şirin şeyler çıkar. yöresel kıyafetli çeşit çeşit bebekler.....
Başka her şey olabilir. bu fikirler tutuyor, ülke ülke dolaşıyorlar, para kazanıyorlar. türkiyede bunu birine söylesen güler herhalde. Bende de fikir çok ama uygulayacak ortam yok. farklı müze teklifleriniz varsa yazın ama bilmem duyan olurmu?

1 yorum

  1. müze Olayı SAnırım Tum degerlerı yıtırdıkten sonra bızım toplumumuza ugrayacak hakıkaten yazık!!!

    YanıtlaSil