öneri kitap...

Hafta sonu gazetede yeşil anneler yeşil bebekler başlıklı bir yazı vardı. Esasında bir kitap tanıtımıydı. Habertürkde damla çeliktabanın köşe yazılarını kaçırmıyorum. Özellikle çevreci tutumu hoşuma gidiyor. Yenilikleri anlatıyor. Yazılarından örnekleri aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz.
kitaba gelelim. yazılanları aktarıyorum.  
"Sağlıklı bebek yetiştirme rehberi gebelik, emzirme ve bebek bakımında çevre dostu doğal çözümler"kitabın adı.
Hamilelik sürecinde çevreci olmak mümkünmü?kullan-at bezlerin doğaya zararı varmı?...gibi gidiyor.Sebze ve meyvelerdeki; deterjanlardaki; mobilyalardaki kimyasallardan, GDO'lardan çocuklarımızı nasıl korumalıyız?
Şimdilerde biliyorsunuz bebek yetiştirmede en yeni akım doğal ebeveynlik... Akımın temsilcileri her ne kadar 'az teknoloji bol dokunma' prensibini öne sürse de bu trendin izinde yeni bir sektörün güçlendiğini de görmek gerek.İşte bebeğin anne rahmine düştüğü andan itibaren en doğal yöntemlerle yetiştirilmesini esas alan bir kitap var artık raflarda...
Amerika’nın sevilen Pediyatri Uzmanı Dr. Alan Greene imzalı kitap, gebelik, emzirme ve bebek bakımında çevre dostu doğal çözümler sunuyor.Anne babalar bebeğin karnını tok, altını kuru tutmaktan çok daha farklı konular hakkında bilgi sahibi olmak zorunda günümüzde. Artık sebze ve meyvelerimizde, mobilyalarımızda, temizlik ürünlerimizde hatta bebeğimizin pişik problemi için kullandığımız kremde bile zararlı kimyasallar, nanopartiküller, genetik yapısı değiştirilmiş organizmalar var.
İşte Dr. Greene’in çözüm önerileri; kimyasallardan sakınırken kullanabileceğimiz doğal, temiz alternatifleri de sıralıyor. Bebek bakımı için doğal yağlar, çevreci bebek bezleri, organik yiyecek ve giyecekler gibi piyasada bulabileceğiniz yüzlerce ürün hakkında bilgi veriyor. Kitapta yer alan konu başlıklarından bazıları şöyle: Gebelikte beslenme, doğum yöntemleri, bebek odası hazırlığı, emziren annelerin beslenmesi, emzirme, bebek beslenmesi, hassas bebek cildine bakım, bebek rahatsızlıklarında doğal tedaviler, ev temizlik ürünlerine ekolojik alternatifler, oyuncaklar.
Ben mesela şu anda bile çınarın altını silerken endişeliyim. Islak mendillerin etkisini düşünüyorum. Doğal değiller sonuçta. Ve biz silip kapatıyoruz ve ben bundan çok rahatsız oluyorum. Pamuk, su ve yıkamayla da baş etmek çok zor. Her yer de her an bu imkanları bulmak da zor. İlk zamanlar yenidoğan için sulu ıslak mendiller vardı onu kullanıyordum şimdi yine ona döndüm.
Mantık doğru. Dünyamız için iyi olan her şey çocuklar içinde iyi oluyor…..

Hiç yorum yok