güzel projeler...

Gülben ergen benim hayalimdeki işlerden birini yapıyor şu an. Okul öncesi eğitimi Türkiye’de geliştirmeye çalışıyor. Nasıl mı anaokulları açarak. "Çocuklar gülsün" kampanyanın adı.
Çok önemli çok. daha önce birçok kez yazmıştım. Okul öncesi konusunda çok geri olduğumuzu. 1-5 yaş arası çocuk gelişiminin ileriki hayatı için çok önemli bir dönem olduğunu.
Kimin yaptığı önemli değil, sanatçı, ressam, iş kadını. Sonuçta bu çalışmaların artması önemli. Sanatçıların ünlerini şöhretlerini bu tarz işlerde kullanmalarını çok destekliyorum. Sonuçta bazı kapılar onlara daha çabuk açılıyor. Örnek olmaları çok hoş. Detaylı bilgi ve destek için bakın lütfen.
Cocuklargulsundiye.org.
Ülkerin sosyal sorumluluk projeleri de güzel. büyük firmaların da bu işlere el atması gerekli. eğitimle ilgili herkes elini taşın altına koymalı. keşke imkanım olsa yapmak istediğim çok şey var.
Birçok ilde çocukları sinema ile tanıştırıyormuş. Düşünsenize çocuğunuz 10 yaşına gelmiş hiç tiyatro sinema ne bilmiyor gitmemiş. İlk gittiğinde korkar bile karanlıktan. Önemli tabii onların hayal güçleri  ilerleyip düşünmeleri, bir adım öne gitmeleri için çok önemli. Çınar nerdeyse 1,5 yaşında ilk tiyatrosuna gitti. şimdi çok seviyor. Çocuklarımıza ulaşmalıyız. Ama sadece kendi çocuklarımıza değil. İlerde çocuklarımızın birbirleriyle aynı alanlarda buluşacağını, onlarla iç içe olacağını, yollarının kesişeceğini unutmamalıyız.
Web adresi: http://www.ulker.com.tr/haber_detay.aspx?contentid=3422
çocuğumu devlet okuluna göndermek istiyorum. Özel okula sıcak bakmıyorum ama nasıl olacak bilemiyorum. çınar 3 yıl kreşe gitmiş oradan donanımlı bir şekilde gelecek başlayacak ilkokula. Ama sınıfında kaç kişi böyle olacak? yeni başlayan, okula ilk kez gelen çocukla nasıl uyum içinde olacak? Seviyeleri nasıl bulaşacak? Bunları düşünmeye başladım şimdiden. İşte bu yüzden devletin okul öncesi eğitime el atıp, ağırlık verip, bu okulları çoğaltması lazım. Parası olan çocuğunu kreşe gönderip eğitim aldırmamalı sadece. Olmayanlarında hakkı bu.

Hiç yorum yok