fotoğraf ve video

ÖNEMLİ BİR DETAY.....
Anne adayl
arına (hamilelere) duyurulur.
Bu konu benim için çok önemli. İçimde kalan bir şey olduğundan birazda. Bir bu olay bir de Çınar’ın göbek kordonunu çöpe atmıştım ))) çok üzülmüştüm.
Ben bir fotoğraf hastasıyım. En sevdiğim zevk aldığım işlerden biri, hobim fotoğraf çekmek. Sonra onları bastırıp albüme yerleştirmek. Fotoğraflar, anılar geçmiş hayatımız. Geçmişi hatırlamanın en net yolu. Hele de bebeğiniz oluyorsa hayatta bir kere bilemedin iki kere yaşanabilinecek bir şeyse, bence çok mühim.
Şimdi doğum fotoğrafçıları moda. Doğumhaneye girip her detayı anı çekiyorlar. Mantıklı ama. Benim hoşuma gidiyor bu işi yapan profesyonel birileri olması hoş bence. eğer bütçeniz el verirse öneririm.
Yoksa benim gibi hastanede bebeğinizle ilk anlarınızda hiç resminiz olmayabilir. Hep böyle bebeğini ilk kez kucağına alıp poz verirler ya görünce özeniyorum. Birkaç resim çekmişiz, ama ben yalnız, çınar yalnız, farklı farklı. Şöyle kucağımda bir resmi yok. Allahtan doğduğunda küvezdeyken çekmişler oğluşumu. İlk anları var yani. O da olmasa çok üzülürdüm. Tabii video hiç yok.
Bu konuda Amerika'da yaşayan eltim Suzan’a hayranım. o da benim gibi fotoğraf çok seviyor, bol bol çekiyor. ilk kızı Lara'yı süsler, giydirir, çok güzel resimlerini çeker gönderirdi. bizde bol bol bakıp hasret giderirdik, severdik, bayılırdık. Hele ikinci çocuğu Selin’in doğumunda evden çıkarken çektirmeye başlamış eve dönene kadar her anı ayrıntıyı çektirmiş. Bebeğin o ilk doğduğundaki ellerini, yüzünü, her şeyi. Benim çok hoşuma gitmişti. Güzel bir anı.

Önerim doğum için önceden fotoğraf ve video çekecek birini ayarlamanız. Bu onun işi olacak. Tabii bu kişi eşiniz olmasın lütfen. Eşim bende şoktaydım hiç aklıma gelmedi diyor. Herkeste bir telaş arada atlanıyor yani.
Benim içimde kaldı gerçekten sizin kalmasın......

Hiç yorum yok