doğum/epidural sezeryan

EVET DÖNÜM NOKTASINA GELDİK...9 AY GEÇMEK BİLMEDİ SANKİ...
Bir mucize gerçekleşiyor.
Çınar’a sezaryen için son haftaya kadar beklemeye doktorumuzla karar vermiştik ve 27 ekim’e hastanede yer ayırtmıştık. Fakat benim bebeğim 1 gün bekleyemedi ve 26’sı sabah sancılarım başladı. Tabii çok yavaş yavaş aralıklı olarak başladı. 1-2 saat sonra suyum geldi. Sabah 4-5 gibi başlamıştı 6 gibi de suyum gelmişti. Doktorumuzu aradık ve hemen hastaneye gidin dedi. Evet doğumum başlamıştı. Yaklaşık 4-5 saat sonra yani sabah 9 gibi doğuma girdim. Hastaneye gittiğimde sancılarım biraz daha artmıştı. Hep aklımda ve içimde kalan daha doğrusu merak ettiğim acaba normal yapsaydım kolay olur muydu? Gerçi bu saatten sonra öyle bir şansım yoktu çünkü doktorumla sezaryende anlaşmıştık normal doğuma girmiyordu. zaten suyunuz gelince bir an önce doğum yapmalısınız. çünkü çocuk açısından susuz kalması riskliymiş.
Epidural sezaryenle doğum yaptım. Belden aşağısını belin arkasından iğne vurarak uyuşturuyorlar, 1-2 denemede olmadı, böyle elektrik çarpıyor gibi garip bir şeydi biraz korkmuştum. İstemedim tamamen bayıltın dedim. Doktorum birde ameliyathanede son kez deneyelim, bu çok daha rahat vazgeçme dedi. Son kez denediklerinde hiç anlamadım hissetmedim tamam oldu dediler. Sonrası zaten çok rahat. Hiçbirşey hissetmiyorsunuz. Gözüm açık bekliyorum bacaklarımın alt kısmında bir sıcaklık var sadece hoş bir şey öylece bekliyorum. Sonra oğlumu gördüm bir doktorun elinde yan tarafta çıkarmışlardı bakıyorlardı. Sonra sarıp bana getirip öptürdüler. Tabii bunları hayal meyal hatırlıyorsunuz çok güzeldi ama narkozun etkisiyle rüya gibi. Sonra beni çıkardılar yukarıya odaya. Sonrada küvezin içinde oğlumu getirdiler. İşin garibi o odadaki ilk anımızı çok anımsayamıyorum. Kalabalıktı tabii böyle şaşkındım. Bitti mi bu kadar mı der gibi.
Ben hemen ilk gün gaz çıkarmıştım çok önemlidir ya sezaryendan sonra beklerler. Hatta kalkıp yürümeye bile başlamıştım. Öyle ağrım sızım olmadı. Dikişlerim falan hiç sorun yaratmadı. Yani çok rahattı. Ben hemen her işi yapmaya başladım hiç öyle yatmadım eve gelince. Tavsiye ederim ama normal doğum artık özendiriliyor. Tabii hiç sorun yoksa cesaretinizde varsa daha doğru. Ama bizim ailede doğumlar hep zor olmuş annemde teyzemde o yüzden ben korktum. Birde çınar için çok uğraştık çok istemiştik birde normal doğumla risk almak istemedik. Açıkçası doktorumuzda bize onu önerdi, öyle yönlendirdi.
Tabii hastanede geçen 2 gün hem güzel hem üzücüydü. Sütüm gelmedi çünkü. Sezaryenla yapınca birkaç gün hatta bir haftaya kadar tam gelmeyebilirmiş süt. Gece gündüz çınarı getirip göğsüme dayıyorlardı. Yok bir şey o da habure emiyor. Çok moralim bozulmuştu. Göğüs uçlarımda yara olmaya başlamıştı.
Sanırsam 10 tane doğurabilirim doğum kolay ama doğum sonrası emzirme döneminde çektiklerimi düşününce 1 tane daha doğuramam diyorum. Gerçekten çocuğa bakması büyütmesi çok daha zor. Hele ilk ayları uykusuzluk yorgunluk göğüslerimdeki acılar dayanılmazdı. Bu konuyu daha sonra hem emzirme hem de lohusalık sendromu depresyonu kısmında anlatacağım.

1 yorum

  1. ___YEŞİLOĞLU pRODÜKSİYON___

    heR TÜRLÜ DÜĞÜN,DOGUM,YAS GUNU,NİŞAN,COCUK GELISIM FOTOLARI ILE VİDEOLARINIZ YAPILIR.bIR MAIL KADAR YAkınız farkımız TARZIMIZ kALİTEDE ÖNCÜYÜZ..

    YanıtlaSil