bitmeyen kış

Yılın en güzel mevsimi olan baharı baltalayan, alerji. Bu sene çok da ağır geçti. Sanki çok arttı gibi alerji. Mart ayı ve Nisanın başı çok zordu. İlaç bile fayda etmedi. Böyle özellikle sabahları hapşırmaktan ölmek, kızarmak, kaşınmak çok yorucu. Hep hasta modunda olmak. 

                       

Baharda gezmek, tozmak istiyor canımız. Havalar iyileştikçe kendimizi dışarılara, park bahçelere atmak. Çiçekleri koklamak. Ama alerjinin bunların hepsini imkansız hale getiriyor. 

Mevsimler iyice kayıyor sanırım. Nisan ayında Antalyada mont giyiyorum. İstanbulda kar yağıyor. bu sene kış çetin geçti. Çok soğuk yaptı. Antalya bile buzzz gibiydi. Doğuda halen kar kalkmamış. Nisan ayında Antalyada doğalgaz yaktık yani. Epey değişti mevsimler gerçekten. İklimler de değişiyor herşeyin değiştiği gibi. Zaten yıllardır söylenen beklenen şeyler. Ama alışması zor durumlar. Her mevsim ay zamanında güzeldi.  

                          

Dileğim yazın çok sıcak olmaması. Bahar ayı sıcaklığının uzun sürmesi. Birden hoooppp yaza girmemek yani. İnsan işte ne olsa memnuniyetsizlik oluyor. Ne çok sıcak ne çok soğuk. Ortalarda, ılıman gidelim istiyor. Zor bir kışın ardından pandemisiz, savaşsız, krizsiz bir bahar ve yaz dileğiyle... 

Hiç yorum yok