Yeni dijital platformlar...

1 yıldır evde olmak demek bol bol film ve dizi izlemek için bol vakit demek oldu. Netflixde bu dönem en çok tercih edilen platform sanırım. Tabii hal böyle olunca yeni platformalar üretilmesi ve sürekli dizi ve film çevrilmesi de kaçınılmaz oldu. Nerdeyse takip edemez oldum. Ama inanılmaz talep de görüyorlar ve hemen popüler oluyorlar. 

Netflixin ardından Exxen çıktı. Acun Ilıcalının dijital içerikli platformunun adı. Bana göre Netflixin Türk versiyonu gibi. Ben henüz almadım, ama çekilen dizi ve filmlerin reklamını bol bol görüyorum. ...


Platformaların birçoğu internette. Ama nerdeyse hepsinin mobil uygulaması da var. Kimileri ücretli, kimileri ücretsiz. Benim uzun zamandır internetten en çok  kullandığım puhu tv var. Blu tv var. Yenilerden Amazon prime çıkmış. Digitürk’ün Online platformu beIN Connect ve ayrıca Fox play varmış, onları henüz bilmiyorum, yeni gördüm.  Ben Turkcell tv kullanırken onunda içeriğinden de çok memnundum. Üstelik mobil uygulaması da çok kullanışlı. Birde geri alma, durdurma gibi pratik özellikleri var.  Yeni kullandığım tv platformumdan hiç memnun değilim malesef. 

Bu aralar favorim ise Gain. Ücretsiz mobil uygulaması olan bir platform. Ve içeriği de zengin. Çok farklı, yeni dönem izlemeye değer yayınlar var. Mesela, On bin adım, Terapist, Bir şifa bağımlısının itirafları gibi kısa diziler, belgesel ve değişik yapımlar var. Özellikle bir şifa bağımlısının belgeseli ilginç. Tam da benim merak edip, takip ettiğim ve denemek istediğim nerdeyse herşeyi incelemiş, uyarlamış, anlatmışlar. 


Son duyduğum uygulamalar arasında club house var. Ama sadece apple altyapısı var. Android yok henüz. Bir nevi zoomun görüntüsüz olanı gibi. Ama davetle bu platforma girebiliyorsunuz. odalarda, görüntüsüz, sesli sohbet içeriyor. Yaratıcı bir uygulama ama. Özellikle ünlülere bir adım daha yakın olabileceğiniz bir platform...

Yeni, farklı olan herşeyi çok destekliyor ve başarılı buluyorum.   

Sizlerinde farklı takip ettiğiniz, beğendiğiniz, önereceğiniz platformlar varsa lütfen paylaşın benimle...

İyi seyirler...

Hiç yorum yok