Köprülü Kanyon gezisi...

            Antalya ve çevresi gerçekten cennet gibi. Pandemi bitsede kendimizi harika yeşile, doğaya atabilsek. Ve Antalya’da alternatif çok. Gez gez bitmiyor. İlk olarak köprülü kanyona gittik. Biraz oradan bahsedeceğim. 

           Ve gittiğimizde sezon kapanmış, her yer boştu. Restoran cafeler kapalıydı.  Yine de doğanın eşsiz manzaraları karşısında büyülendik, çok güzeldi. 


Nasıl mı gidiyorsunuz? Serik Beşkonaklara gidiyorsunuz. Çok uzak değil, zaten yollarda keyifli. Beşkonaklarda yol ikiye ayrılıyor. Giderken sağdaki yoldan dönerken soldaki yoldan döndük. Böylelikle iki tarafı da görmüş olduk. Ama önerim sol taraf. Daha keyifli, konaklama yerleri çok. Esasında oraya kadar gitmişken rafting yapmak lazımdı. Ama sezon bittiği için yoktu. Aktivite çok. Trekking, raftig, zipline, nehirde gezi gibi birçok etkinlik var.  Yakın çevrede de gidip görünecek yerde çok var. Tazı kanyonu, Selge antik kenti ve adam kayalar gibi. Milli parkın içinde derenin kenarında bol bol yürüyebilirsiniz.  



Biz gezerken yeme içme yerlerinin çoğu kapalıydı ve zayıftı. Ama ille de yemek isterseniz alabalık ızgara fena değil. Ayışığı restoran güzel. Özellikle yukarıdaki görünen manzarası. 

Dönüş yolumuzun üzerinde harika konaklama yerlerine rastladık. Gezdik baktık. Ve bir dahaki sefere kesin oralara kalmaya gitmeye karar verdik. Ormanın içinde dinlenmek için çok  güzeller. Özellikle bu ikisi çok iyi…

http://www.ecofamilypark.com/


http://www.pergedogaevleri.com/




Bol bol fotoğraf çektim. Zaten fotoğraflar her şeyi anlatıyor. Alttakiler milli parkın içinden.







Herkese bol bol doğa içinde keyifli zamanlar dileğiyle...

Hiç yorum yok