Güncel sosyal hayat...

Ne zamandır kitap, sinema, tiyatro gibi etkinlikleri yazmıyorum. Eskiden sıkça yazardım. Yazalım da ilerde çocuklarımız da bu tarihlerde neler yapıyormuşuz, ülkemizde neler popülermiş okusunlar.
Ayrıca yeni yıl yaklaşırken birçok yerde yeni yıl pazarı, yılbaşı hediyelik fuarları gibi etkinlikler de oluyor. Bunlardan biri de 16 Aralık’ta Ankara İncek’de bulunan Lycee Charles de Gaulle Lisesinde Noel pazarı olacak. Saat 10.00-19.00 arasıymış. Congresiumda hediyelik fuar var. Hareketli bir aydayız. Yılbaşı öncesi her yer ışıl ışıl süsleniyor, özellikle avm ler çok şık oluyor. İndirimler de başladıJ
Bu ara diğer gündemdekiler;
Kitaplar,   Ayşe Kulin hep kitaplarını sevdiğim çok rahat okuduğum bir yazar olmuştur. Son kitabını da alıp okumayı düşünüyorum. ‘Tutsak Güneş’
Kitap çokkk yeter ki okuyalım değil mi?


Sinemalar,
‘Aile arasında’ çok gündemde. Gerçekten komik sanırım.

'Mucize' filmine giden bir arkadaşım çok beğenmiş....
‘Doğu Ekspresinde Cinayet’ filmine gittim. Fakat çok durağan sıkıcı bir film. Hep konuşma diyaloğu. Görsel hareket aksiyon hiçbirşey yokJ
‘Ayla’ çoğunlukla beğenildi. ‘Yol ayrımı’nı bazıları beğendi.
Ayrıca sıkça film festivalleri var.
Tiyatrolar,  Çokça özel tiyaro geliyor. Devlet tiyatrolarında bolca oyun, bale, opera var.
http://www.devtiyatro.gov.tr/programlar-sehirler-ankara.html

 Diziler,  Çi favori dizim. Puhu tv den izleyebiliyorsunuz. Tv deki dizilerden de Vatanım Sensin, Kalp atışı ve Ufak Tefek Cinayetler ilgimi çekenler. Biraz hareketli farklılaşan dizileri seviyorum. Çok durağan sakin ya da çok entrikalı sevmiyorumJ

Konserler, Konserler çok. Her hafta sonu hatta hafta içi dolu. Jolly jokere birçok sanatçı geliyor zaten. Ben romantik biri olarak Alpayı seviyorum. Cem Adrianda sevdiklerimden.
http://www.biletix.com/anasayfa/ANKARA/trAnkara’yı genelde biletix den takip ediyorum.
Ama bu aralar hızlı çıkış yapanlara bakacak olursak Manuş Baba ve Buray çok güzel. İkisinin de şarkıları tarzı çok hoş.


Ayrıca farklı konserlerde oluyor. Mesela “Müzede jazz” konseri. Artık özellikle özel müzelerle birlikte müze kavramı da ülkemizde değişmeye başladı. Konserler, atölyeler farklı etkinlikler oluyor.

Ayrıca Masterpiece diye bir etkinlik var. 2 yıldır ve aylarca devam eden bir atölye etkinliği. Sanat, müzik ve keyfin bir arada olduğu Masterpiece etkinlikleri,  keyifli bir ortamda güzel müzikler eşliğinde, sonunda kendinizi bile şaşırtacak yağlıboya tablolar yaptığınız bir günü kapsıyor.


Çocuk gösterileri,  TRT çocukdaki birçok çizgi filmin gösterileri geliyor. Başarılı bence. Hem filmler hem de çocuklara böyle ulaşmaları. Çok ilgilerini çekiyor.
Elifin düşleri , Niloya Müzikali, Maşa ile Koca ayı gibi birçok gösteri var. Çocuklara hemen sorup istediklerine götürmeyi planlıyorum. Nil bunlara bayılıyor.

Çınarsa artık konser ve en çok da youtuber lara gitmek istiyor. Fenomen youtuber lar avm’lere geliyor hepsine gidiyoruzJ Aleyna Tilki Murat Boz gibi genç sanatçılarda gidilmek istenenler arasında. Aleyna Tilki’nin konserlerinde hep izdiham oluyor, gerçekten çocuklar gençler çok hayranı var.

Bugünlerde bunlar var. Herkese iyi gezmeler, bol sanatlı günler dileğiyle…J

Hiç yorum yok