Nefis Demet Workshop (29 Nisan 2017, Ankara)

Uzun zaman aradan sonra güzel bir etkinlikle karşınızdayım. Sevgili blogger arkadaşım Nilgun Özen Aydının davetiyle Nefis Demete gittik. Yine kalabalık ve eğlenceli bir etkinlikti. Blogger arkadaşlarımızla bir araya gelip hem work shop yaptık hem bilgilendik hem de keyifli sohbetler ettik.
 
Nefis Demet adından da anlaşıldığı gibi nefis yiyeceklerin özel sunumu ile oluşan bir demet. Özellikle özel günlerde en iyi hediye seçenkelerinden birini sunan nefis demet hem göze hem mideye hitap ediyor. Truffle, meyve, kek gibi ürünlerden tercih ettiklerinizle güzel kombinasyonlar üreten firma Ankara'daki şubesini açalı çok olmamış. Türkiye'de 9 şubesiyle piyasaya giren firmanın sahibi kadın bir girişimci. Yeni ve farklı ürünler üreten girişimci kadınlara hayranım ve tebrik ediyorum. Özellikle yeni ürün lansmanlarında bununla çok karşılaşır oldum ve çok seviniyorum. Kadınlar her yerde yaratıcı ve farklı tasarımlarıyla öne çıkmayı başarıyorlar.

Firmanın genel müdürü Mahmut Atar'da bizlere amaçlarını hedeflerini anlattı. Yurtdışına açılmak da planlarının arasında. Bir türk markasının yurtdılında böylesi güzel bir ürünle öne çıkması bizim içinde gurur verici olur.

Bu iş öyle basit ve kolay gibi görünse de tezgahın başına geçip uygulaması hiç de öyle kolay değilmiş. Her şeyin hazır olmasına rağmen üstelik. Hele muzu çubuğa takıp çikolataya batırırken sürekli kaydırıp çikolatanın içine düşmesini engelleyemediğimden bu konuda çok yeteneksiz olduğumu fark ettim. Ama günün en eğlenceli kısmı buydu. Kendimize sepetler hazırlarken çok eğlendik. Ben ve çocuklar en çok meyve sepetini hatta bol çileklisini  seviyoruz. Böyle meyveleri vanilya, çikolata ve portakallı  soslara batırıyorsunuz harika oluyor. Tabii atölyede sepetlerimizi hazırlarken bizlere yardım eden personele çok teşekkür ediyorum. Yoksa ben bir sepet çıkaramazdım herhalde. Onlar bu işin ehli olmuşlar. O kadar pratik, çabuk ve düzgün yapıyorlar ki şaşırıyorsunuz. Bu da bir uzmanlık alanı tabii.

Bu ay ramazana özel sepetlerine bayıldım. İftar davetlerinde çok güzel bir hediye olur. Hem iftarlık hem sahurluk. Hafif hurma, kuru kayısı gibi en sevdiğim yiyeceklerle dolu…Ayrıca babalar günü yaklaşıyor. Doğumgünlerinde de ben çok tercih ediyorum. Pratik, hediye arama derdnde yok. Özellikle görselleri beni çok cezp ediyor. Şık sunumları harika.  

Kısaca ben bu nefis demetlere bayılıyorum ve sizlere de tavsiye ederim. Aynı zamanda belirtmeliyim ki mutfakları tertemiz çok hijyen.  Her şey özenli. Biz girerken başımıza boneleri ve ayaklarımıza galoşları giyinip girdik. Ve servisleri çok hızlı. Daha ne olsun size de denemesi kalıyor.

Hem Mahmut Atara hemde arkadaşım Nilgün'e böyle güzel bir etkinlik için çok teşekkür ederim. 

Hiç yorum yok