Hayatımıza giren teknolojik gelişmeler…

Teknoloji aldı başını gidiyor. Son olarak dikkatimi çeken teknolojik yeniliklerden bahsetmek istiyorum. Akıllı tarak, yatak odasında sesi azaltan hoparlör, laf dinleyen çöp kovası gibi 2017 icatları...

En iyi ürünlerin başında kablosuz kulaklıklar geliyormuş. Mesela tek kulaklığı çıkarınca susması veya takmadan aktif olmaması gibi birçok özelliği varmış…Ayrıca spor yaparken nabız ölçen kulaklıklar da çıkmış. 

Sanal gerçeklik gözlükleri ile playstation oyunlarının içindeymiş gibi olabiliyorsunuz…Ayrıca dünyanın en merak ettiğiniz yerinde veya aksiyon dolu bir oyun sahnesinin içinde de olabilirsiniz.

Geleceğin ayakkabıları ise otomatik bağcıklı. Nike yapmış.


Diş fırçalarına bile teknoloji koymuşlar. Akıllı fırçalar…Bu çok ilginç gerçekten. Bluetooth bağlantısı ile akıllı telefonlara bağlanıp  diş fırçalama alışkanlıklarını takip edip tavsiyelerde bulunuyormuşJ)Hangi bölgelerin  daha fazla fırçalandığını ve fırçalama süresini hesaplıyor, dişe uygulanan sertlik durumunda uyarıyormuş.
Maceraperestlere küçük aksiyon kameraları çıkmış. 4K videolar çekiyormuş. 10 metre  derinliğe karşı su geçirmiyormuş….

Türk kahvesi düşkünlerine özel kahve makinaları…

Daha keskin görüntü sağlayan OLED televizyonlar…

Daha fazlası için…
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-can/bu-yil-her-senekinden-daha-teknolojik-olacaksiniz-40310012


Saç uzatma şapkası ‘iGrow’, kullanıcıların saç derisine saçların daha hızlı uzaması için özel bir ışın kanyağı ve titreşim sağlıyor.Sanırım birçok erkeği bu şapkalarla görebilirizJ


Cep’ten gözbozukluğunu tespit eden EyeQue…

Sesli komutlar aracılığıyla açılıp kapanan çöp kutusu,  “Kapağı aç” dediğinizde bunu anlayarak kapağını açıyor. “Kapat” komutuyla kapağı kapatıyor.


http://www.hurriyet.com.tr/2017-model-icatlar-40329748

İlginç yazılar dan örnekler aşağıdaki linklerde;
http://shiftdelete.net/2016-yilinin-teknoloji-trendleri-ne-olacak-66953
https://www.evrensel.net/haber/267911/2016nin-en-onemli-16-teknoloji-trendi-ne-olacak

Tabii bu yazdıklarım yeni çıkan ve hayatımıza yeni girenler. Birde hayal edilenler,  çıkacak teknolojik ürünler var ki onlar bize şimdi çok uçuk görünse de yapılınca sanırım alışırız. Bugünkü yapılanlarda 20 yıl önce çok uzak görünüyordu bizlere. Ama hepimiz alıştık ve çok da memnunuz değil mi?

Teknolojik gelişmeleri kaçırmayıp hayatımıza getirdiği kolaylıklardan yararlanmanız dileğiyle…

Hiç yorum yok