açık açık sitesi

Açık açık web sitesi…
Birçoğumuz iyilik yapmak, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp onlara yardım etmek isteriz. Yıllardan beri acaba sorusunu soran kişilerden biriyim. Yardımların gerçek kişilere ve amacına uygun ulaşması çok önemlidir. Maalesef ülkemizde de bu konuda çok fazla güven zedelenmesi var. Çok fazla suistimal gördük. Bugün çok güvenilir duyduğumuz bir sivil toplum kuruluşu ya da başka kurumlar yarın çok farklı şeylerle anılıyor olabiliyor. Bunun en son örneğini de son zamanlarda yaşananlarla bir kez daha gördük.
Bu yüzden Ayşe Armanın yazdığı yazı dikkatimi çekti ve çok hoşuma gitti. Bu konu gerçekten değerli ve önemli. Sivil toplum kuruluşlarının neler yaptığı, kategorileri, amaçları ve amaçlarına uygun çalışıp çalışmadığı gibi detayları anlatan bir web sitesi  açılmış. Ve tam da bu konuda bizleri rahatlatacak bir web sitesi olmuş.
Açık açık sitesi. Site açıldığında karşımıza çıkan sloganların ve soruların hepsi çok etkileyici ve güzel. ”Önemsediğin alanda çalışan şeffaf sivil toplum kuruluşlarına bağış yap” diye siteyi açtığınızda karşınıza çıkan bir yazı…” Gönlüm rahat aklım rahat” en önemli slogan bence. Bizlerin buna ihtiyacı var. Doğru yer doğru adrese…Yardımların kime nasıl yapıldığına ve en önemlisi o yerlere ulaşıp ulaşmadığına ihtiyacımız var. Güven duymaya ihtiyacımız var. Gönül rahatlığıyla yardımlarımızı yapalım.
Açık açık sitesinde, mesela kadın, çocuk gibi ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmak istiyoruz. Öncelikle bunlarla ilgili dernekleri bulup inceliyoruz. Hatta karşılaştırabiliyormuşuz. Ve uygun bulduklarımıza bağışlarımızı yapıyoruz. Ve hiç bağış yapmamış veya düşünmeyen insanları da bu yolla bağışçı yapmayı istiyorlarmış. Sitenin kuruluş amacı ve hedefi çok güzel umarım hedeflediği gibi güzel işler yapar ve bağışlarımız amacına uygun yerlere giderek sosyal sorumluluk anlamında topluma bir ivme kazandırır.  
http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ayse-arman_12/yaptikca-yapmak-istedigin-sey-iyilik_40212175

https://acikacik.org/acikacik-nedir

              Doğru bağışlarla doğru kişilere ulaşmak ve daha güzel günler görmek dileğiyle....

Hiç yorum yok